Paris'te iftar yemeği: İnananlar zulme karşı HDP'de buluşmalı

Paris Evry'de HDP'liler iftar yemeğinde buluştu. İmanlı insanların AKP zulmüne karşı çıkması gerektiğinin vurgulandığı etkinlikte konuşan HDP Milletvekili Hüda Kaya da, "Duyarlı olmalı ve mutlaka sandığa gitmeliyiz" dedi.

Paris'in banliyölerinden olan Evry'de, Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) ve Evry Ehmede Xani Camisi Yönetimi bir iftar yemeği verdi.

Etkinliğe şu isim ve çevreler katıldı: Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Van İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, Kürdistan İslam Toplumu (CÎK) Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, Fransa CÎK Temsilcisi, Evry Ehmede Xani Camisi Mellesi Sena Karakaş ve Camisi Yönetimi, Heyva Sor a Kurdistan ile CÎK Şura Üyesi ve CÎK Avrupa Kadın Sözcüsü Hatice Turhallı ile yakaşık bin kişi.

'PEYGAMBER ZULME KARŞI YOL GÖSTERMİŞTİR'

Evry Seçim Koordinasyonu Sözcüsü Faruk Söylemez'in açılış konuşmasının ardından, Hafız Ahmet Turhallı söz aldı. Turhallı, AKP'nin 16 yıldır yolsuzluk, ahlaksızlık, baskı, siyasi soykırım, zulüm, sansürle ülkeyi yönettiğini belirtti. Turhallı, "Hazreti Muhammed'in mücadelesi zulme karşı bize yol göstermektedir" dedi.

KARAKAŞ: İMAN SAHİPLERİ ZULME KARŞI MÜCADELE EDER

Melle Sena Karakaş da Kur'an'dan örnekler vererek, zor ve baskıya karşı mücadelenin değerine vurgu yaptı. Karakaş, "Hileyle iktidara gelen zulüm sistemine karşı mücadele edenler, iman sahipleridir" dedi.

KAYA: YURT DIŞI OYLARI ÇOK ÖNEMLİ; MUTLAKA SANDIĞA GİDİLMELİ

Salonda büyük coşkuyla karşılanan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da, AKP'nin seçim hilelerine ve yurt dışındaki oyların önemine değindi.

AKP iktidarını artık insanların yürekleri ve midelerinin kaldırmadığını ifade eden Kaya, geçen seçimlerde yurt dışında sandığa gitmeyenlerin çoğunluğunu muhalefet seçmeninin oluşturduğuna işaret etti. Kaya, "Duyarlı olmalı ve mutlaka sandığa gitmeliyiz" çağrısında bulundu.

Heyva Sor a Kurdistanê'nin fitre ve zekat için stant kurduğu etkinliğe katılanlar, Hafız Turhallı'nın okuduğu ezanla oruçlarını açtı.

HDP Milletvekili Hüda Kaya, bugün de bölgede ev ziyaretlerine katılacak.