Paris’te binler HDP mitinginde buluştu

Fransa'nın başkenti Paris'te binlerce kişi, AKP/ MHP faşist diktatörlüğüne karşı Bastille Meydanı’nda buluştu.

Paris’te ACTİT, ADHK, ATİK, CDK-F, DİDF, FEDA, SYKP, HDK-F, Odak, TJK-F, SKB, PPEKE, Sinemilli Derneği'nden oluşan Fransa Seçim Koordinasyonu’nun çağrısı ile seçim mitingi yapıldı.

Bastille Meydanı’nda değişik halklardan binlerce kişinin katılımı ile yapılan seçim mitinginin açılış konuşmasını Fransa Seçim Koordinasyonu sözcüleri Zeynep Birsel Ocak ve Vedat Bingöl yaptı.

Ocak ve Bingöl konuşmasında şunlara dikkat çekti: “Kürdistan'da ve Türkiye'de halkların eşit ve demokratik bir ortamda yaşam sürdürmesi için HDP tek alternatif partidir. HDP'nin barajı aşması konusunda tüm ezilen halklar, ötekileştirenler, yok sayılan kesimler Fransa'da yapılan seçim çalışmalarına katılarak 24 Haziran'da faşist diktatörlüğü hep beraber yıkacağız. Fransa'da yaşayan tüm halklarımız 7-19 Haziran'da AKP/ MHP faşizmine gereken cevabı verecektir."

Mitingde HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım da bir konuşma yaptı. 24 Haziran seçimlerinin halkların demokratik partisi ve tüm halklar için bir milat olduğunu vurgulayan Yıldırım, “24 Haziran son üç yıldır gençlerimizin canı, kanı üzerinde kurulmuş olan kirli politikaların hesabının sorulması için bir fırsattır. 24 Haziran sonrasında faşizmin kalıcılaşması ve kurumlaşması mı, yoksa sona erdiği bütün ülkenin 81 milyon insanla birlikte aydınlık bir güne uyandığı, kalıcı bir barışın tesis edildiği bir yaşamımı olacak, bizler seçime böyle yaklaşıyoruz. Sizler de bu bilinçle Fransa'da yaşayan ve seçme hakkı bulunan herkesi sandığa taşıyarak faşizme ve diktatörlüğe gereken cevabı vermelisiniz" diye konuştu.

Ayrıca mitingde Fransa Komünist Partisi Genel Sekreteri Pierre Laurent, Sosyalist Parti Milletvekili Eric Coquerel, Yeşiller Partisi temsilcisi de birer konuşma yaptı.

24 Haziran seçimlerinde HDP’ye başarı mesajları veren Fransız siyasetçiler, Kürt, Türk ve diğer tüm halkların verdiği özgürlük ve hak mücadelesinin dün de yanında olduklarını, bugün de yanında olduklarını ve yarın da olmaya devam edecekleri mesajı verdi.

Miting sanatçılar Farqin Azad ve Hozan Kawa'nın müzik dinletisi ile son buldu.