Paris’te Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyüş

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek ve özgürlüğünün sağlanması için yürüyüş düzenlendi.

Ciwanen Azad ve Jinen Ciwanen Azad Paris üyeleri öncülüğünde yapılan "Öcalan'a özgürlük" yürüyüşüne Kürdistanlılar yoğun katılım sağladı.

Saat 17.00'de Gar de l’Est önünde toplanan Kürdistanlılar " Azad Bıke" ve " Öcalan'a özgürlük " pankartı ile yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca "Be Serok Jiyan Na Be" "Öcalan'a özgürlük " sloganları atan Kürdistanlılar Öcalan üzerinde uygulanan tecridi anlatan bildiriler dağıttılar.

Stalingrad meydanına gelindiğinde bir mitingi düzenlendi. Mitingde konuşan Kürt siyasetçi Yılmaz Kobanê şunları belirtti " 20 yılı aşkın süredir İmralı'da Kürt ve Kürdistan adına muazzam direnen Kürt Halk Önderliği bugün artık Ortadoğu başta olmak üzere insanlığın barış ve özgürlük umudu olmuştur. Önderliğimizin yarattığı paradigma karşısında çıkmaza giren Türk faşizmi Önderliğin üzerinde ağır tecrit uygulamaktadır.

Kürdistan’ın dört parçasında edinilen bütün kazanımlar Önderlik sayesindedir, bundan sonra Önderliğimizin özgürlüğünden daha acil bir şey yoktur. Bu temelde Kürdistan’ın dört parçasında ve Avrupa'daki Kürt gençliği " Önderliğe Özgürlük hemen şimdi " şiarıyla yaşamı durdurma ve süresiz eylemselliğe geçmelidir".

Eylem " Be Serok Jiyan Na Be " sloganları ile son buldu.