Moskova’da Türk devletinin saldırıları protesto edildi

Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya gelen Kürtler, Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

Moskova’daki Mala Kurda önünde bir araya gelen Kürtler ve Kürt kurum temsilcileri bu saldırıların Kürdistan’ın her dört parçası başta olmak üzere, dünyada yaşayan tüm Kürtlere karşı sürdürdüğüne dikkat çekti.

Eylemde bir konuşma yapan TJKN Eşbaşkanı Culiyeta Aram Kürt, halkının ağır bir süreçten geçtiğini ve Kürdistan’ın her dört parçasında yoğun bir savaşın sürdüğünü dile getirdi. Kürt halkına, kadınlara, çocuklara ve tüm değerlerine yoğun bir saldırı sürdüğünü ve bu saldırıların terör olduğunu ifade etti.

Türk faşist devletinin yenilgiye uğradıkça daha da fazla vahşileşerek saldırılarını Şengal’e, Kobanê’ye, Maxmûr mülteci kampı ve Medya Savunma Alanlarına karşı sürdürdüğünü vurgulayan Aram, “DAİŞ’i yenilgiye uğratan Kürt halkına karşı Erdoğan misilleme yaparcasına vahşice saldırıyor” dedi.

30 Haziran 1996’da Dersim’de fedai eylem yapan Zeynep Kınacı’yı (Zilan) anan Aram, Kürt kadını başta olmak üzere, Kürt halkının bu saldırılara karşı sert cevap vermesi gerektiğini de dile getirdi.

Uluslararası Kürt Toplumsal Kurumlar Birliği (UKTKB) Başkanı Arif Azmanî de faşist Türk devletinin bu vahşi saldırıları güçlü olmasından değil tam tersine Kürt Özgürlük Hareketinin mücadelesine karşı yaşadığı yenilgisinden dolayı yaptığını belirtti.