Mayıs Ayı şehitleri Düsseldorf'ta anıldı

Almanya'nın Düsseldorf kentinde Mayıs ayı şehitleri anıldı.

Düsseldorf Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (DKTM) yapılan anma, saat 14.00'da Kürdistan ve devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını DKTM eşbaşkanlarından Özgür Kaya yaptı.

Anmada Kürdistan Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAW) adına Filo Heval bir konuşma yaptı. Konuşmasında Mayıs ayının Kürtler için anlam ve önemine değinen Filo Heval, başta Haki Karer ve Dörtler olmak üzere Mayıs ayında şehit düşen devrimcileri anlattı ve “Her şeyimizi şehitlerimize borçluyuz. Onlar bizim için yeni bir yaşamın sembolüdür. Mücadelemiz bugüne kadar başarılı bir şekilde gelmişse, bu onların sayesindedir” dedi.

Anmada, 25 Mayıs 1988 tarihinde Türk askerleri tarafından Hakkâri'nin Şemdinli ilçesine bağlı Örencik (Bênavok) köyü kırsalında, sekiz arkadaşıyla pusuya düşürülen ve katledilen Şehit Sultan Yavuz'un (Leyla) yeğeni Serdar Yavuz da bir konuşma yaptı. Şehitlere bağlılığını dile getiren Yavuz; “Onlar ölmediler, her daim yüreğimizde yaşıyorlar” diye belirtti.

Sinevizyon gösterisiyle sona erdi.