Maxmur, Şengal ve Kandilli yöneticiler saldırıları anlatacak

Türk devletinin Güney Kürdistan topraklarına yönelik saldırılarına ilişkin Maxmur, Şengal ve Kandilli yöneticiler bugün internet üzerinden basın toplantısı düzenleyecekler.

İşgalci Türk devletinin önceki gün Güney Kürdistan topraklarına yönelik saldırılarını olayın muhatabı isimler bugün internet düzenleyecekleri basın toplantısıyla dünya kamuoyuna anlatacaklar.

Şengal Demokratik Özerk Meclisi Eşbaşkanları Xezal Reşo ve Hesu Ibrahim, Maxmûr Halk Meclisi Eşbaşkanları Çicek Cengiz ve Hacı Kaçan ile Kandil Belediyesi Eşbaşkanları Awat Ibrahim ve Mihemed Hesen bugün saat 11.00’de internet üzerinden düzenlenecek bir basın toplantısına katılacaklar.

Almanya’da Kürtler için kamuoyu çalışması yapan Civaka Azad’ın organize ettiği basın toplantısında katılımcıların konuşmaları simultane yoluyla canlı olarak İngilizceye çevrilecek. İsteyen gazeteciler ve basın kuruluşları [email protected] e-posta adresine başvurduktan sonra sorularını katılımcılara canlı olarak yöneltebilirler.

Kamuoyuna açık gerçekleşecek basın toplantısını isteyenler bugün saat 11.00’den itibaren https://youtu.be/RGU90u3rajA adresinden izleyebilir.