Mahkeme ceza verdi, o daha büyük bir PKK bayrağı koydu!

PKK bayraklı bir foto paylaştığı için Almanya’da para cezasına çarptırılan Yakup Avcı, daha büyük bir bayraklı paylaşımda bulundu.

Arka fonda görülen PKK fotoğrafıyla çektiği bir fotoğrafı Facebook'a koyduğu gerekçesiyle Alman mahkemesi tarafından 1600 Euro para cezası verilen Yakup Avcı, ardından bu kez daha büyük bir PKK bayrağını Facebook hesabına koydu. Avcı, ceza için Üst Mahkemeye itiraz etti.

Almanya'nın Giessen kentinde yaşayan Yakup Avcı geçtiğimiz yıl Fransa'nın Strasburg kentinde, Avrupa Parlamentosu önünde Kürdistan'daki savaşa dikkat çekmek amacıyla kurulan çadırı ziyaret etti. Avcı, eylemle dayanışmak amacıyla çektiği bir fotoğrafı 26 Şubat 2016 günü sosyal medya sitesi Facebook'ta paylaştı.

Facebook'ta bu paylaşımı gören Alman polisi ise fotoğrafta PKK bayrağı bulunduğu gerekçesiyle Yakup Avcı hakkında suç duyurusunda bulundu. Daha sonra polisin talebiyle Avcı'nın Fecebook'taki hesabı kapatılırken, polis suç duyurusunu bu yılın başında Giessen savcılığına bildirdi.

Savcılığın talebiyle açılan davanın ikinci duruşması geçtiğimiz hafta, son duruşması ise dün Giessen İdare Mahkemesi'nde görüldü. PKK'yi "terörist" bir örgüt olarak gördüklerini söyleyen savcı, 1993 yılından itibaren Almanya'da yürürlükte olan PKK yasağını öne sürerek, Avcı'nın suç işlediğini öne sürdü.

Savcı söz konusu fotoğrafta PKK bayrağı görüldüğü için Yakup Avcı'nın 1600 Euro para cezasına çarpıtılmasını talep etti.

HESABI YENİDEN AÇILINCA DAHA BÜYÜK BAYRAK KOYDU!

Mahkemede söz olan Yakup Avcı ise Alman devletinin tersine Kürt halkının PKK'yi bir "terörist" örgüt olarak görmediğine dikkat çekti. Avcı ve avukatı PKK'nin bir insanlık hareketi olduğunun belirterek mahkeme heyetine "Başta Êzidiler olmak üzere Ortadoğu halklarını dünyanın en vahşi çetelerinden biri olan DAİŞ'ten kurtaran PKK nasıl terörist bir örgüt olur?" sorusunu yöneltti.

Savunma avukatı son olarak Kürt halkı gibi Alman halkı ve kamuoyunun da PKK'yi "terörist" bir örgüt olarak görmediğine dikkat çekerek Avcı'nın hiçbir suç işlemediğine vurgu yaptı. Ancak mahkeme heyeti son duruşmada savcının Avcı hakkında istediği 1600 Euro para cezasını kabul etti. Avcı ve avukatı ise davayı bir üst mahkemeye taşıyarak karara itiraz etti.

DAHA BÜYÜK BAYRAK PAYLAŞTI

Yakup Avcı, Alman polisinin talebiyle PKK bayrağının silinmesinden sonra yeniden açılan Facebook hesabında bu kez büyük ve açık bir şekilde görünen bir PKK bayrağı paylaştı.

Duruşmanın ardından ANF'ye konuşan Avcı, Giessen'deki siyasi çalışmalarından dolayı polis tarafından tanındığını ve bu yüzden hedef seçildiğini belirtti. Giessen'deki Mezopotamya Kürt Derneği'nin yöneticisi olan Avcı, Kürtler söz konusu olunca Almanya'nın kendi değerlerine sahip çıkmadığını belirtti.

Alman devletinin bir yıldırma politikası izleyerek Kürtleri özgürlük mücadelesinden koparmaya çalıştığını belirten Avcı, "İstediği kadar ceza versinler, fakat hiçbir güç beni mücadelemden ve değerlerimizden alıkoyamaz" diye konuştu.