Lille’deki ırkçı saldırı: Kürtçe müzik dinlediğim için makasla saldırdı

Fransa’nın Lille kentinde ırkçı bir Türk"ün saldırısına uğrayan Kürt genci Avşin Zikrî, "Kürtçe müzik dinlediğim için 5 yerimden makas ile yaralandım" dedi.

Fransa'nın Lille kentinde 25 Aralık günü Süleyman isimli Türk faşisti çalıştığı berber dükkanında Kürtçe şarkı dinlediği için Hewlêr doğumlu, Avşin Zikrî'yi 5 yerinden makaslayarak, yaraladı.  Zikrî'nin şu anda Lille şehir hastanesinde tedavisi sürüyor. Doktorlar hayati tehlikeyi atlattığını söylese de Kürt gencinin uzun süre tedavi göreceği belirtildi. Kalbi başta olmak üzere 5 yerinden aldığı makas darbeleri vücudunda büyük hasarlara neden oldu.

‘KÜRTÇE MÜZİK DİNLEDİĞİM İÇİN SALDIRDI’

Lille’de 2017 yılından beri yaşayan ve Roubaix da kuaförlük yapan Avşin Zikrî, saldırıyı şöyle anlattı:
"Her günkü gibi o günde ben sabah kalktım işe gittim. Çalışıyordum. Saldırgan saat 14:00 sularında geldi, o geldiği zaman Kürtçe müzik çalıyordu. Selam vermeden direkt, ‘Neden Kürtçe müzik çalıyor ya, kapatın ya da değiştirin’ dedi. Ben de dedim ki, ‘Kürtçe müzik neden seni rahatsız etsin, kime zararı var. Biz Kürtçe, Fransızca, İngilizce, Arapça ve birçok dilde müzik dinliyoruz.’  Daha sonra saçını kestirmeye devam etti. Ancak kalktıktan sonra beni itti. Ve yanımdaki başka Kürt müşteriye de bir yumruk attı.”

Yaşananların büyümemesi için müşterisiyle birlikte dışarı çıktıklarını dile getiren Zikrî, "Yaşanan o hareketlerden sonra ellerine makas ve kesici aletler aldı. Ben de diğer Kürt müşteriyle birlikte dışarı çıktım.  5-10 dakika dışarıda kaldıktan sonra baktım telefonda Türkçe konuşuyor. Ben de arkadaşlarını çağırıyor düşüncesiyle arkadaşımla arabayla gitmek istedik. O esnada arkadaşım arabaya bindi, ben de binmek için yeltendim, baktım arkamdan elinde makas ile geliyor” diye konuştu.

‘SALDIRGANIN AMACI BENİ ÖLDÜRMEKTİ’

Kürt genci Avşin Zikrî, saldırganın kendisine fırsat vermeden vücuduna makas darbeleri indiğini belirterek, şunları söyledi: “Makasla vurmaya başladı. Ben ilk olarak çok fark etmedim kaç tane vurduğunu ancak kalbimin üzerine vurunca fark ettim. Çok kan geldi. O esnada ambulansın çağrılmasını istedim. Oradakiler beni yere indirdiler, yine üzerime geldi. O esnada polis gelince uzaklaştı. Adamın amacı beni öldürmekti. Polis ve ambulans geldikten sonra kanamadan dolayı gözlerim karardı ve başım döndü. Ondan sonra bir şey hatırlamıyorum.”
Saldırının Kürt düşmanlığı olduğunu ifade eden Zikrî, “Ben tekrar burada yaşamayı düşünmüyorum. Aynı saldırıyla karşı karşıya kalma ihtimalim yüksek. Paris’teki saldırgan da cezaevinden çıktı ve Kürtlere saldırdı. Bu kişinin aynı şeyi yapmayacağının garantisi kimse veremez” diye konuştu.

Avşin Zikrî, Fransa yargısından saldırganın ağır şekilde cezalandırmasını istedi.

TEK GEREKÇESİ KÜRT NEFRETİDİR 

Zikrî’nin arkadaşı Zana Selimi ise "Her tarafta Türkler Kürtlere saldırıyor. Türkler ırkçılıkla yetişiyorlar. Kürt düşmanıdır. Bu saldırı ilk değil. Türkler bütün Kürtleri öldürse de içleri rahat etmiyor. Bu kadar kin ve nefret var. Bu insan kendi halinde yaşayan ve emeğiyle geçinen bir insan. Saldırının tek gerekçesi Kürt nefretidir. Amaç öldürmektir. Bugün burada yaşanan Paris saldırısının devamıdır. Bugün bu saldırgan cezaevine atıldı. Ama bırakılırsa Paris’te yaşanan senaryo tekrarlanacak. Çünkü bunlar kin ve  nefret ile yaşıyorlar. Aradan 10 yıl da geçse bu zihniyetleri değişmiyor.”