YENİLENDİ - Kürt kurum eş başkanları Öcalan için eylemde

 Öcalan’ın özgürlüğü için Strasburg’ta 5 yıldır devam eden ‘Özgürlük Nöbeti’ni, KCDK-E ve ona bağlı federasyon eş başkanları devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecrit sürerken Avrupa’daki Kürt kurumları ise Öcalan’ın özgürlüğü için kampanya başlattı. Bugün KCDK-E ve ona bağlı Avrupa’daki ülkelerin federasyon başkanı Strasburg’ta 5 yıldır aralıksız süren “Önderliğe özgürlük” nöbetini devraldı. Bugün yapılan basın açıklamasıyla başlayan eylem, 25 Haziran’a kadar sürecek. Ayrıca 26 Haziran’da büyük bir miting yapılacak.

Öte yandan bu hafta içerisinde Avrupa’nın birçok kentinde ise yapılacak çadır eylemleriyle Öcalan’ın üzerindeki tecrit protesto edilecek.

EYLEM NÖBETİ VE BÜYÜK MİTİNG

Basın açıklamasında konuşan KCDK-E Eş Başkanı Yüksel Koç, kongrelerinde Öcalan’a yönelik tecridi kırmak için eylem kararı aldıklarını belirterek, "Bu eylem nöbetimiz 19-26 Haziran tarihleri arasında olacaktır. Ayrıca 26 Haziran 2017 günü geniş katılımlı büyük bir miting gerçekleştirilecektir. Bu mitinge çeşitli ülkelerdeki Önderliğin özgürlüğü için çalışma yürüten tanınmış dostlar da katılacak ve kitlesel basın toplantısı yapılacaktır” dedi.

'EYLEMLERİ GÜÇLÜ SAHİPLENELİM'

Koç, şunları da kaydetti: "Kürt Halk Önderi üzerinde büyük bir tecrit var. Biz Avrupa’daki Kürt kurumları olarak, bu tecridi kırmak için başlattığımız eylemi her tarafa yayalım. Tek bir üyemiz dahi eylem dışında olmamalıdır. Halkımızı ve dostlarımızı, seferberlik ruhu ile Önderliğin özgürlük eylemlerini sahiplenmek için katılımı doruğa çıkarma davet ediyoruz.”

KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur ise, çevre kentlerde bulunan Kürtleri ve dostlarını 5 yılını dolduran nöbet eylemine destek vermeye çağırdı.

260’ıncı haftasındaki nöbet eylemine KCDK-E bileşenleri Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM), Fransa Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-F), Hollanda Demokratik Kürt Toplum Meclisleri (DEM-NED),  Federasyona Civaka Demokratîk a Îslami (FCİK), Navenda Yekitiya Êzîdiyan (NAV-YEK), Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Şengal Diaspora Meclisi, Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Avusturya Demokratik Kürt Toplum Merkezi başta olmak üzere onlarca Kürt kurumu katılıyor.