Kürdistanlılar: İşgal saldırıları sona erene kadar alanlardayız

İşgalci Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik bombardımanı Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar tarafından protesto edildi. Kürdistanlılar, işgal saldırıları sona erene kadar alanlarda olacaklarını belirtti.

Almanya'nın Münih kentinde, DKTM meclisi, Sara Kadın Meclisi ve KON-MED'in çağrısı ile bir araya gelen Kürdistanlılar ile Alman dostları AKP-MHP iktidarının soykırımcı saldırılarını protesto etti. Eylemde yapılan konuşmalarda, Avrupa ülkelerine Türk devletinin insanlık suçuna ortak olmama çağrısında bulunuldu. Eylem sloganlar eşliğinde sona erdi.

KİEL

Almanya'nın Kiel kentinde düzenlenen protesto eyleminde Türk devleti protesto edilirken, işgal saldırılarına karşı sessiz kalan KDP'ye de tepki gösterildi. ABD, Rusya ve dünya devletlerinin sessiz kalarak katliama ortak olduklarına dikkat çeken Kürdistanlılar, işgal saldırıları sona erene kadar alanlardan çekilmeyeceklerini belirttiler.

PARİS

Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarına karşı Fransa'nın Paris şehrinde dün geceden beri alanlarda olan Kürdistanlılar, bugün CDK-F'nin çağrısıyla bir araya gelerek işgalci Türk devletinin Maxmur, Şengal ve Kandil'e yönelik hava saldırılarını protesto etti. Republique meydanında bir araya gelen eylemciler, geniş bir çember oluşturup saldırılara yönelik bildiri dağıttı. "Katil Erdoğan", "İşgalci TC", dövizleri taşıyan kitle sık sık, "Biji berxwedana Maxmurê" ve "Biji berxwedana PKK" sloganları attı. Eylem yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

LONDRA

Kürt Halk Meclisi’nin öncülüğünde Britanya Parlamentosu önünde bir araya gelen Kürtler Türk devletinin Medya Savunma Alanları, Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı ve Şengal’e yönelik düzenlediği saldırıları protesto etti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ile YPG ve YPJ bayrakları taşıyan grup, sık sık, "Faşist Türk devleti", "Terörist Erdoğan" ve "Silah satışını durdurun" sloganları attı.

Burada bir açıklama yapan Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Ercan Akbal, Kürtlere yönelik soykırım saldırıları gerçekleştiğini belirterek, İngiltere’nin Türk devletine silah satışlarını derhal durdurması gerektiğini vurguladı. Eylem alkış ve sloganlarla sona erdi.

BERN

İşgalci Türk devletinin soykırım saldırıları İsviçre'nin Bern şehrinde de protesto edildi. KCDK-E, TJK-E ve TCŞ-JCA'nın çağrısı ile eylem akşam saat 18.00'da Bern merkez tren istasyonu önünde düzenlendi. Almanca bildirilerin okunduğu eylemde, Bern DKTM adına yapılan açıklamada ise saldıranların kabul edilemez olduğu ve işgalci Türk devletinin saldırıları sürdüğü sürece sokaklarda direnmeye devam edecekleri belirtildi. Yaklaşık bir saat süren eylem slogan ve zılgıtlar ile son buldu.

MARSİLYA

Fransa'nın Marsilya şehrinde de alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik bombardımanını ve HDP'ye karşı yapılan saldırıları protesto etti. "Kürtleri öldürmekten vazgeçin", "Avrupa katliama ortak olma" ve "KDP, AKP ile işbirliğini bırak" pankartlarının açıldığı eylemde, "Maxmur, Şengal ve Kandil yalnız değildir" sloganları atıldı. Eylemde DTM adına konuşmalar yapılırken, Fransızca bildiriler okundu.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde de Jean Jaurès metrosunda Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

LAVRIO

Yunanistan’ın Lavrio kentinde TCŞ öncülüğünde gerçekleştirilen kitlesel yürüyüşle Türk devletinin Medya Savunma Alanları, Maxmur Mülteci Kampı ve Şengal’e yönelik saldırıları protesto edildi. Lavrio Kampı önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dev posterinin yanı sıra PKK ve KCK bayrakları ile üzerinde “Bimire îxanet” yazılı pankart eşliğinde yürüyüşe geçti.

Sık sık “Diktatör Erdoğan”, “Bijî berxwedana PKK’ê” ve “Bimire îxanet” sloganlarının atıldığı yürüyüş boyunca Türk devletinin soykırım saldırılarına ilişkin Yunanca bildiriler dağıtıldı. Lavrio sakinlerinin de alkışlarla destek verdiği yürüyüş, kentin ana caddeleri boyunca devam etti ve Lavrio Meydanı’nda mitinge dönüştü.

Burada konuşan Kürt siyasetçi Burhan Karakoç, Türk devletinin saldırılarıyla Kürt halkının varlığı ve iradesini hedeflediğini belirterek “Her ne olursa olsun Kürt halkı ve özgürlük mücadelesi boyun eğmemiştir, eğmeyecektir” dedi. Kürdistan’ın dört parçasında gerçekleştirilen barbarca saldırılara dikkat çeken Karakoç, “Saddam ve Hafız Esad gibi diktatörler bu mücadeleye diz çöktürememiş ve tarihin çöp sepetine gitmişlerdir. Bugün Kürdistan dağlarını bombalayanların sonu da böyle olacaktır” diye konuştu.

Eylem saldırılara karşı direniş sloganlarıyla sona erdi.