Kürdistani parti ve kurumlardan direniş çağrısı

Avrupa’da Kürdistani onlarca parti ve kurum, Türk devletinin saldırılarına karşı seferberlik ruhuyla direnişe çağırdı.

Türk devletinin Maxmur, Şengal ve gerilla alanlarına yönelik hava saldırılarına ilişkin Kürt parti ve kurumları ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamada imzası bulunanlar arasında YNK, Goran, PYD ve PJAK gibi partiler ile KCDK-E, TJK-E, Yarsan Platformu ve Kürt enstitüleri gibi sivil toplum örgütleri ve kurumlarının yer alıyor.

Toplam 48 parti ve kurum şu açıklamada bulundu:

“Faşist ve sömürgeci Türk Devleti, 14 Haziran 2020 gece saat 24.00 te, kendi devletinin bütün askeri gücü ve savaş uçaklarıyla Şingal, Mexmur, Qendil ve Başur-Kürdistan’ın bütün direnişçi alanlarına saldırı yöneltmiş ve bombardımana tabi tutmuştur.

Uzun süreden beridir ve onlarca seferdir ki sömürgeci ve soykırımcı faşist AKP-MHP devleti, tüm Kürdistan parçalarında topyekün Kürt halkına yönelik yokedici saldırılar yapmaktadır. Artık bu tür soykırımcı saldırı ve politikalara yabancı değiliz.

Bundan dolayı artık şikayet etmiyoruz ve kimseden de şikayet etmeyi istemiyoruz, ancak etkin tavır ve karşılık vermelerini istiyoruz. Bu insanlık dışı saldırı ve politikalar karşı, başta Kürt halkı ve hareketi olmak üzere, dostları ve uluslarası kurum ve örgütlerle birlikte etkin ve sonuç alıcı tavır ve eylemler geliştirmelidirler.

Başta BM, AB, ABD, NATO ve Rusya olmak üzere ilgili tüm güç ve devletlere çağrımız vardır. Ya TC devletinin Kürdistan halkına yönelik bu soykırım politika ve saldırılarını durdurmak için esizliklerini bozup etkin tavır gösterecekler ya da bu faşist R.T.Erdoğan ve D. Bahçeli devletinin işlediği suçlara ortak olmuş olacaklardır.

Ayrıca tüm Avrupa ülkelerinde, Kanada, Avusturalya ve her yerde, direnişçi duruşumuzla değerlerimizi savunmalıyız. Ve tüm Kürdistani bileşenler olarak, yaşadığımız ve yapabileceğimiz her alanda, bütün Kürdistanilerle, devrimci, demokrat, aydın ve muhalif olan herkesle birlikte, seferberlik ruhuyla, insanlığı yaşatmak için tek ses olarak Türk faşizmine karşı mücadeleyi yükseltelim!”