KONGRA-GEL: Öcalan için seferberl olalım!

KONGRA-GEL, İmralı'daki yangına karşı tüm halkı ve kamuoyunu seferber olmaya çağırdı. KONGRA-GEL, "En küçük olumsuzluğun bedeli büyük olur" uyarısını da yaptı.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, İmralı Adası'ndaki yangına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'BÜYÜK ENDİŞE NEDENİ!'

KONGRA-GEL'in açıklaması şöyle:
"İmralı Adası'nda çıkan yangın haberi nedeniyle Önder Apo ve adadaki üç arkadaşımızın sağlık ve yaşamları konusunda büyük endişe içindeyiz. Ağustos 2017 de yapılan son avukat görüşmesinden bu yana geçen yedi aylık sürede avukatlarının ve ailelerinin görüşmelerine izin verilmedi. Kürt halkını siyasal ve fiziki olarak imha etmeye endeksli bir devlet konsepti yürürlükte iken, İmralı Adası'nda çıkan/çıkarılan yangın olayı, halkımız ve Özgürlük Hareketi için büyük endişe nedenidir.

'BEDELİ ÇOK BÜYÜK OLUR!'

İmralı Adası'nda yapılan her şeyden sorumlu olan AKP hükümetine, adadakilerin yaşam ve güvenliğinden sorumlu Avrupa Konseyi Sekreterliğine sesleniyoruz; Önder Apo ve diğer arkadaşların sağlık ve yaşamlarına ilişkin gelişebilecek her türlü olumsuzluğun bedeli çok ama çok büyük olacaktır.

'HEMEN İMRALI'YA GİDİLMELİ'

Türk hükümet yetkilileri konuyla ilgili kamuoyuna acil bilgi vermeli, aile ve avukatların İmralı Adası'na gidişine izin vermelidir. Avrupa Konseyi Sekreterliğini ve kendisine bağlı CPT’yi bu konuda görev ve sorumluluklarının gereğini yapmaya çağırıyoruz.

'SEFERBER OLALIM'

Halkımıza, dostlarımıza, demokrasi ve özgürlükten yana olan herkese çağrı yapıyoruz;
Önder Apo ve diğer üç arkadaşımızın yaşam ve sağlıkları konusunda güvenilir haber almak için herkes seferber olmalıdır. Şu gerçeği herkes çok iyi bilmeli ki; onların güvenliği, bizim direnişimize ve mücadelemize bağlıdır. Bu temelde tüm halkımızı, dostlarımızı, demokrasi ve özgürlükten yana olan herkesi kamuoyu baskısı oluşturmak için seferber olmaya çağırıyoruz."