KON-MED’den acil eylem çağrısı: An itibarıyla alanlara!

KON-MED, Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarında kimyasal silah kullanımına başvuran Türk devleti ve ortağı KDP’ye karşı acil eylem çağrısı yaptı.

Konfederasyona Civakên Kurdistanîyên li Almanya (KON-MED) “Büyük darbeler alan işgalci Türk devleti insanlık değerlerini hiçe sayarak kimyasal silahlarla saldırmaktadır” diyerek, Kürt halkını ve savaş karşıtı herkesi an itibarıyla alanlara çıkmaya çağırdı.

KON-MED, şu açıklamayı paylaştı:

“Sömürgeci Faşist Türk devleti tüm dünyanın gözü önünde soykırım politikaları ile Kürdistan’ı işgal ederek Kürt halkına karşı kimyasal silahlar kullanmaktadır. 17 Nisan’dan itibaren Güney Kürdistan işgal hareketi başlatmış, yanına KDP ihanet şebekesini de alarak Kürt özgürlük direnişini bitirmeyi amaçlamaktadır. İşgalci Türk devleti hem KDP işbirliği ile hem de uluslararası güçlerin desteği ile kimyasal silahlar kullanarak sonuç almak istemektedir.

Kürt halkının tek umudu Özgürlük Gerillası, bu işgal ve katliam saldırılarına karşı destansı direniş ile tüm Kürdistan halkını korumaya devam ediyor. Büyük darbeler alan işgalci Türk devleti insanlık değerlerini hiçe sayarak kimyasal silahlarla saldırmaktadır. Sivil yerleşim yerlerini bombalayarak katliam yapmaktadır. Mevcut kara ve hava saldırıları ile işgalci Türk devleti bir kez daha uluslararası hukuku çiğniyor ve savaş suçları işliyor ve kimyasal silah kullanıyor.

AVRUPA DEVLETLERİ BU SAVAŞ SUÇUNUN ORTAĞIDIR

Tüm bu saldırılarda kullanılan kimyasal silahlara karşı sessiz kalan Avrupa devletleri ve kurumları, bu savaş suçunun ortağıdır. Tüm bu suçlar dünyanın gözü önünde yapılıyor. Ancak işgalci Türk ordusuna yönelik suçlayıcı bulgulara rağmen, OPCW veya diğer uluslararası aktörler tarafından herhangi bir adım atılmadı.

BAĞIMSIZ BİR SORUŞTURMA TALEBİ

Bu nedenle KON-MED olarak Almanya’da yaşayan tüm halkları Kürt halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz. Almanya'daki Kürt toplumu olarak, işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan'da kimyasal silah kullandığına ilişkin bağımsız bir soruşturma talep ediyoruz. Alman Federal Hükümeti'ni, Birleşmiş Milletler'i ve uluslararası devletler topluluğunu, ekonomik çıkarlar nedeniyle bu insanlık suçlarına göz yummaktan vazgeçmeye çağırıyoruz!

AN İTİBARIYLA ALANLARA!

Bu temelde Almanya'da yaşayan tüm halkımızı ve savaş karşıtı tüm dostlarımızı an itibarıyla alanlara çıkarak eylemlere seferberlik ruhuyla katılmaya çağırıyoruz.”