Almanya'da Öcalan’a özgürlük eylemleri sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla Frankfurt, Dortmund ve Köln’de başlatılan çadır eylemleri sürüyor.

Almanya’nın Köln kentinde de 20 Haziran Salı günü başlayan çadır eylemi nöbetini dün Düren ve Bergheim Demokratik Kürt Toplum Merkezleri devraldı.

Köln Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin organize ettiği eylemde, pankart ve afişlerin yanında yer gazetesi de hazırlandı. A3 kağıtlarına yazılmış 14 sayfa olarak hazırlanan yer gazetesinde Öcalan'ın İmralı'da yaşadığı tecrit, izolasyon ve işkence anlatıldı.

Öcalan'ın fotoğrafının da olduğu ana pankartta ise "Freiheit für Öcalan, Frieden in Kurdistan" (Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a barış) yazıldı. Öcalan'ın İmralı sürecini içeren bir bildirinin okunduğu eylemde, binlerce bildiri de dağıtıldı. Cumartesi gününe kadar süren eylem 16:00-19:00 saatleri arasında olacak.
Cumartesi gününe kadar eylemi devralacak kurumlar şöyle:
Perşembe: Leverkusen Kürt Toplum Merkezi ve FEDA Genel Merkezi
Cuma: Aachen Demokratik Kürt Toplum Merkezi
Cumartesi: Köln ve çevresinde bulunan bütün Kürt Toplum Merkezleri
 
FRANKFURT
 
Almanya'nın Frankfurt kenti ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar, Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek amacıyla Haupwache Meydanı’nda 3 gün sürecek çadır eylemi başlattı.
Frankfurt, Mainz Demokratik Kürt Toplum Merkezleri ve Kadın Meclislerin ortaklaşarak düzenledikleri eylem Haupwache Primak önünde 16:00-19:00 saatleri arasında meydana kurulan bilgilendirme standı ile İmralı sistemine dikkat çekiliyor.
Öcalan'a özgürlük pankartının açıldığı eylemde yüzlerce bildiri dağıtıldı. Standa asılan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri polis tarafından el konuldu.
Eylem yarında devam edecek.

DORTMUND

Almanya'nın Dortmund şehrinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek için 19 Haziran'dan itibaren yapılan eylem üçüncü gününde devam etti.

"Öcalan'ın özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür", "Başkan Apo'ya özgürlük" yazılı dövizlerin açıldığı çadırda binlerce bildiri dağıtıldı.

İlginin yoğun olduğuy eylem 24 Haziran'a kadar sürecek.

DKTM tarafından yapılan açıklamada, "Kürdistanlılar başta olmak üzere tüm devrimci ve demokrasi yanlısı halkları Başkan Apo'ya sahip çıkmaya ve özgürlükçü, ekolojik, özgür kadın çizgisi temelinde Önderlik paradigması etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz" denildi.