KCDK-E Kürtlere yönelik ırkçı saldırıları kınadı, sokaklara çağırdı

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Ankara’da bir Kürt gencinin Kürtçe müzik dinlediği gerekçesiyle katledilmesi ve karakolda bir Kürt gencine işkence yapılmasını kınayarak, “soykırımcı faşist Türk devletine karşı sokaklara” çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E, “Kürtçe müzik dinleyen Kürt genci Barış Çakan ırkçılar tarafından öldürüldü. Diyarbakır Emniyeti’nde ise cırıl çıplak soydukları Kürt gencinin bedenine işkence yaparak sosyal medyada teşhir eden faşist Türk devleti, Kürt halkına size soykırım yapacağız mesajı vermektedir” dedi.

“Faşist Türk devleti, mezarlarını talan ederiz, kaldırım altlarına gömeriz, sokaklarda sizi linç ederiz, cezaevlerindeki tutsaklarınızı katlederiz demektedir” diyen KCDK-E, devamla şu ifadeleri kullandı:

“Ermeni’yi yok et, Alevi’yi katlet, Kürdü öldür kendi varlığını yaşat politikası mevcut 100 yıllık TC’nin soykırımcı politikasıdır.

Kürdün varlığını kendi varlığına tehdit gören, tehlike sayan ve Kürdü katletmek için gözünü ırkçılık bürümüş bu zihniyet 100 yıllık bir T.C. devlet geleneğidir. Türkiye coğrafyasında beşikten başlayan, okullarda ırkçı antlar ve marşlarla köpürtülen zihniyet alçakça katliam yapıyor ve masum insanları sadece Kürtçe müzik dinliyor diye öldürüyor.

Bu ırkçı zihniyet, toplumu sarmış olan bu kafatasçı Türklük bu coğrafyanın yerli halklarını katlederek soykırım yapmak istiyor. Ferdi bir cinayet gibi görünen bu alçak saldırı, esasında tüm Kürt halkını açıkça hedeflemektedir.

Kürdün kafasını kesen, cenazesini postayla anasına yollayan, hızını alamayarak asfalt yolların altına gömen, işkence eden bu zihniyet canavarlaşmış orta çağ barbarlığından da ötedir.

Bu barbarlık ya da bu orta çağ zihniyeti her halka ve ulusa tahammül sınırında mesafeli dururken, Kürtler söz konusu olunca tahammülsüzdür ve kan kusmaktadır.

Ankara’da Kürtçe müzik dinlediği gerekçesiyle kalbinden bıçaklanarak öldürülen Barış Çakan adlı genç bu eşi benzeri olmayan zihniyetin kurbanıdır.

Ankara Etimesgut ilçesi Alsancak Mahallesi’nde 31 Mayıs akşam saat 22.30’da Ağrı Patnos’lu Barış Çakan parkta Kürtçe müzik dinlediği için üç kişilik ırkçı bir grubun alçak saldırısı sonucu kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Olay yerinden yaşamını yitiren Barış Çakan yarın toprağa verilecek.

KCDK-E olarak bu alçak ırkçı saldırıyı kınıyoruz. Bu korkak saldırıyı Kürt halkının varlığına karşı yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Türk devletinin eli kanlı diktatörü Erdoğan ve onun eli kanlı maşası Süleyman Soylu’nun yönettiği bu soykırımcı katliamları lanetliyoruz. Kürt halkı soykırımcı Türk devletinin ırkçı saldırıları karşısında yılmayacaktır.

Soykırımcı Türk devleti kendi döktüğü kanın içinde boğularak, tarihin çöp tenekesine atılacaktır

Halkımızı duyarlı olmaya, Türk devletinin kanlı yüzünü kamuoyunda etkin anlatmaya, teşhir etmeye, kendi varlığını sahiplenmeye ve mücadeleye daha çok sarılmaya ve alanlara çıkmaya çağırıyoruz.”