KCDK-E’den 1 Mayıs mesajı

Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi-KCDK-E yayımladığı 1 Mayıs mesajında herkesi alanlara çağırdı.

Türk devletinin saldırılarına ve Erdoğan diktatörlüğüne dikkat çekilen açıklamada, toplumsal mücadelenin önemine değinildi. KCDK-E, ‘faşizm kaybedecek, direniş kazanacak’ sloganıyla eylemlerin yükseltilmesi çağrısında bulundu.

KCKD-E açıklamasında şu ifadeler yer aldı: ‘’Halkların, emekçilerin, ezilenlerin, dillerin, dinlerin, renklerin ve çeşitliliklerin birleşmek için bir ağızdan haykırdığı ‘HAYIR’i, Erdoğan diktatörlüğüne karsı ortak mücadelenin yükseltildiği bir süreçte 1 Mayıs’ı karşılayacağız. 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma gününde HAYIR’larımız sel gibi akarak ırkçı, faşist AKP-MHP çetelerine, onun işbirlikçileri KDP ve ISİD’e karşı haykırılacaktır.

Avrupa’da yaşayan halkımız, emekçiler, demokrat, aydın tüm muhalif güçler bu 1 Mayıs’ta birbirine kenetlenerek mücadele alanlarında buluşarak demokratik tepkilerini sokaklarda haykıracaklardır.

KCDK-E olarak halkımızı 1 Mayıs’ta halklarla yan yana kol kola tüm etkinliklere aktif katılmaya ve 1 Mayıs’ın anlamına uygun şekilde duruş sergilemeye çağırıyoruz. Bu 1 Mayıs’ta ortak mücadele ile gücümüzü daha da büyütmeye ve mücadeleye kararlılıkla devam ederek, “FAŞİZM KAYBEDECEK, DİRENİŞ KAZANACAK” sloganını gür haykırmalıyız!’