Kassel ve Viyana’da referandum sonuçları protestosu

Almanya’nın Kassel kenti ile Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türk devletinin referandumdaki hileleri protesto edildi.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kentinde Hayır Platformu, “Hayır bitmedi, yeni başlıyor” sloganı ile eylem düzenledi.

Hayır platformunda yer alan Kassel Demokratik Kürt Toplum Merkezi, DİDF, CHP, Alevi Kültür Merkezi Kassel ve Alman Sol Parti (Die Linke) tarafından organize edilen yürüyüş Kassel merkez postanesi önünde başladı. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı yürüyüş kent merkezinde yapıldı.

“Hayır bitmedi, yeni başlıyor” sloganları ve Almanca, Türkçe “Hayır bitmedi yeni başlıyor” yazılı pankartlar ile kitle Königsplatz’a kadar yürüdü. Königsplatz’ta yapılan mitingde organizatörler konuşma yaptı.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) önünde Demokratik Güç Birliği öncülüğünde düzenlenen eylem ile şaibeli referandum sonuçları protesto edildi.

Demokratik Güç Birliği tarafından yapılan basın açıklamasında referandumun olağanüstü baskının hakim olduğu bir ortamda yapıldığı ve referandumda iki buçuk milyon mühürsüz Evet oyunun aleni bir şekilde sandıklara eklendiği belirterek bu referandum sonucunu kabul etmiyoruz denildi.

Miting bugün saat 17.00’da Schwarzenbergplatz’da Avusturya Hayır Platformunun organize ettiği "Ditatore hayır" yürüyüşüne katılım çağrısıyla son buldu.