Jelpke: Alman polisi hükümetin YPG açıklamasını hiçe saydı

Münih'te polisin YPG bayrağı gerekçesiyle düzenlediği ev baskınını sert şekilde kınayan Alman parlamenter Ulla Jelpke "Hükümet YPG bayrağının sadece gösterilerde taşınmasının yasaklandığını açıklamıştı, bu baskınla polis hükümeti hiç saymıştır" dedi.

Dün sabah erken saatlerde Almanya'nın Münih kentinde polis güçleri YPG bayraklarını gerekçe yaparak ev arkadaşları olan Narges Nassimi ve Kerem Schamberger adlı iki solcu aktivistin evine baskın düzenlemişti.

Özel birliklerin de katıldığı baskın, Sol Partili Federal Meclis üyesi Ulla Jelpke tarafından sert şekilde kınandı. Federal hükümete ve devlet güçlerine "YPG bayrağını gerekçe yaparak insanları kriminalize etmekten vazgeçin" çağrısı yapan Jelpke, YPG'nin DAİŞ çetelerine karşı verdiği mücadeleye dikkat çekti.

‘FEDERAL HÜKÜMET DAİŞ'TEN MÜCADELEDE KİMDEN YANA?’

YPG'nin şu anda ABD'nin verdiği silahlarla Rakka'yı DAİŞ'ten özgürleştirmeye çalıştığını hatırlatan Alman parlamenter "Böylesi önemli ve tarihi bir süreçte Bayern Eyaleti polis güçleri Fecbook'ta YPG bayrağının paylaşılmasını gerekçe yaparak solcu aktivistlerin evini basıyor" şeklinde konuştu.

Federal İçişleri Bakanlığı'nın Mart ayında yayınladığı yasak genelgesine dikkat çeken Jelpke "Alman hükümeti derhal bu genelgeyi geri çekmeli" çağrısını yaptı. Konuya ilişkin yazılı açıklamasında Jelpke devamla şu hususlara vurgu yaptı:

"Erdoğan'ın teröristleri desteklemeye devam ettiği bu dönemde federal hükümete ciddi şekilde şunu soruyorum; DAİŞ ile mücadelede kimden yanasınız? Münih'teki baskın PKK yasağı gerekçe yapılarak düzenlendi. Ancak konuya ilişkin daha önce federal hükümetin bir soru önergeme verdiği yanıtta YPG bayrağının Almanya'da yasak olmadığı belirtilmişti.

Hükümet devamla PKK yasağının delinmesi amacıyla YPG bayrağının taşınmaması halinde yasak olmadığını bildirmişti. Bayern polisinin baskını hukuk devletinin hiçe sayıldığını bir kez daha göstermiştir."

POLİS BASKINDA İNSANLIK VE YASA DIŞI DAVRANDI!

Dünkü baskında polis evde bulunan laptop, hard disk, flash bellek ve cep telefonlarına el koymuştu. Baskına ilişkin Facebook hesabından açıklama yapan evin sahibi Narges Nassimi sabah erken saatte kapılarının sert şekilde vurulduğunu belirterek şu bilgileri vermişti:

"Polisler bağırarak kapıyı açmamız halinde kıracaklarını söylediler. Daha doğru dürüst giyinemeden kapıyı açmak zorunda kaldık. Polislerin elinde arama izni yoktu ve buna itiraz ettik. Daha sonra tuvalette gideceğimi söyledim, bana bir polisin tuvalette kadar refakat edeceğini belirttiler. Böylesine insani ve hukuk duşu bir uygulamaya maruz kaldık."

Schamberger ise Almanya'da daha önce on binlerce kişi gibi kendisinin de YPG bayrağını Facebook'ta paylaştığını ve bunun suç değil, onurlu bir hareket olduğunu söylemişti. Schamberger, daha sonra haklarında açılan soruşturma ilanının altına YPJ savaşçıları ve YPJ bayrağını paylaşarak Alman polisinin tavrını kınadı.