HPG, hayatını kaybeden 3 gerillanın kimliklerini açıkladı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun 14 Temmuz günü Medya Savunma Alanları’na yaptığı hava saldırılarında Delil, Hamza ve Zanyar isimli gerillaların hayatını kaybettiğini duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 14 Temmuz 2018 tarihinde Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği hava saldırıları ve bu saldırılarda hayatını kaybeden 3 gerillaya ilişkin şu açıklamada bulundu:

‘’Kürdistan’da topyekun yürüyen savaşta gerilla güçlerimize karşı başarısız olan İşgalci TC tüm devlet imkanları ile saldırılarını devam ettirmektedir. 3 yıldır Kuzey Kürdistan ve Medya Savunma Alanlarını hedef alan işgalci düşman, devletlerarası savaşlarda kullanılabilecek teknik ve bombaların daha fazlasını gerilla gücümüze karşı kullanmaktadır. Tüm saldırılara rağmen Kürdistan gerillası karşısında istediği sonucu alamayan işgalci TC devleti gün geçtikçe çılgına dönmekte ve vahşice saldırılarına devam etmektedir. Karadan gerilla gücümüze karşı savaşmayan işgalci güçler, hava saldırıları ile sonuç almaya çalışmaktadır. Gelişen bu hava saldırıları kapsamında 14 Temmuz günü Medya Savunma Alanlarının Zap bölgesine bağlı Sida köyünde Delil Karakoçan, Zanyar Tendürek ve Hamza Tekoşin arkadaşlarımız şahadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Delil Karakoçan
Adı Soyadı: Hasan Çakmak
Doğum Yeri: Elazığ
Anne - Baba Adı: Kibar - Aziz
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Temmuz 2018 / Medya Savunma Alanları

Kod Adı: Hamza Tekoşin
Adı Soyadı: Salar Ahmet Xalıt
Doğum Yeri: Qamışlo
Anne - Baba Adı: Şadiye - Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Temmuz 2018 / Medya Savunma Alanları

Kod Adı: Zanyar Tendürek
Adı Soyadı: Mücahit Kaya 
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Hüsniye - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Temmuz 2018 / Medya Savunma Alanları

Delil Karakoçan arkadaşımız, 1962 yılında Elazığ Karakoçan’da dünya gelmiş, 1980’lerin başında ailesiyle birlikte Almanya’ya göç etmek zorunda kalmıştır. Sistemin tüm asimilasyon politikalarına rağmen derin yurtseverlik duygularına sahip olan Delil arkadaşımız, Avrupa yaşamını sindirememiş ve 1988 yılından itibaren Kürt Özgürlük Mücadelesiyle tanışmıştır. Kendi öz değerleri ile buluşmanın ortamı olan özgürlük mücadelesiyle bir daha kopmamak üzere bütünleşen Delil arkadaşımız, 1992 yılında yönünü ülkeye, gerilla saflarına vermiştir. Gerilla alanlarında geçen 26 yıllık ömrünün tamamını Zagros dağlarında geçiren Delil arkadaşımız, Zagroslarla bütünleşen bir gerilla ve gerilla komutanı olmuştur. Savaşın en kızgın anlarında en üst düzeyde sorumlulukla katılmış ve yoldaşlık ölçülerinde örnek bir arkadaşımız olmuştur. İlerleyen yaşına rağmen Zagroslar’ın asi ve zorlu koşullarında emekçi ve fedakar katılımı ile PKK’nin bir emek partisi olduğunun en somut örneklerinden biri olmuştur. Militanlık ölçülerinde taviz vermemiş, tüm zorluklara rağmen düşmana karşı en üst düzeyde mücadele edilmesi gerektiğine inanmış ve her zamanda bu temelde katılmıştır. Binlerce yoldaşımıza büyük emeği geçen Delil arkadaşımız, yurtseverlik duygularıyla mütevazi kişiliğini birleştirmiş ve amansız bir katılımın sahibi olmuştur. Delil arkadaşımız, Zagroslar’da geçen yıllar içerisinde Güney Kürdistan halkımız ile de derin ilişkiler geliştirmiş ve yöre halkının yakından tanıdığı arkadaşlarımızdan biri olmuştur. İlerleyen yaşıyla Kürdistan dağlarında yürüttüğü gerillacılık ile halkımız tarafından da takdir ile karşılanan ve büyük saygı duyulan bir Kürdistan Devrimcisi olmuştur. Delil arkadaşımız, dur durak bilemeyen ve yıllara dayanan gerillacılığıyla Kürdistan Devriminde büyük emeği olan yoldaşlarımızdan biri olarak her zaman anılacak ve örnek alınacak arkadaşlarımızdan biri olacaktır.  

Zanyar ve Hamza arkadaşlarımız da, genç yürekleriyle savaşın en kızgın anlarında gerilla saflarına katılmış ve düşmanın saldırılarına karşı yurtseverlik görevlerini en üst düzeyde sahiplenmişlerdir. Delil arkadaşımız ile birlikte yürüttükleri çalışmada özveriyle katılmışlar ve Kürdistan devriminin dört parça Kürdistan’da bütünleşen birer neferleri olmuşlardır.

Şahadetlerinden dolayı her üç arkadaşımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve kahraman şehitlerimizin bize bıraktıkları devrim mirasını en güçlü bir şekilde temsil edeceğimizin sözünü yineliyoruz.''