HPG: Hakkari, Şırnak ve Siirt'te 35 asker öldürüldü

HPG gerillaları Hakkari, Şırnak ve Siirt’te Türk ordusuna karşı bir dizi eylem düzenledi. 18-19 Haziran tarihlerinde düzenlenen eylemlerde en az 35 askerin öldüğü bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Hakkari’nin Çukurca ve Şırnak ilçelerindeki eylemlerin “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi” kapsamında düzenlendiğini belirtti.

Çukurca’da üç ayrı eylemde 28 askerin öldüğü bilgisi verilirken, Yüksekova’da askeri mevzilere iki koldan yapılan eylemlerde üç mevzi imha edildi, 4 asker öldü.

ÇUKURCA’DA ASKERİ KONVOYA EYLEM: 12 ASKER ÖLDÜ

Bu eylemlerin detayları şöyle: “18 Haziran günü saat 20.40’ta güçlerimiz, Hakkari ile Çelê (Çukurca) yolu arasında devriye gezen işgalci TC ordusunun bir konvoyuna yönelik Kani Orê alanında bir eylem düzenlemiştir. Konvoyda bulunan tüm araçların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde kirpi tipi zırhlı bir araç imha edilmiş, kobra tipi zırhlı bir araç ise darbelenmiştir. Gerçekleştirilen bu eylem sonucunda tespit edilebilen 12 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından alanı rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri çok sayıda ambulans ile alandan uzaklaştırmıştır.”

ÇUKURCA’DA İKİNCİ BİR EYLEM: 15 ASKER ÖLDÜ

“Bir süredir Çelê ilçesine bağlı Geman karakolundan araziye çıkıp pusulamalar yapan işgalci TC ordusunun özel bir birliği güçlerimizce denetim altına alınmıştır. Bir süre denetimde tutulan düşmanın bu birliğinin içinde olduğu kobra tipi zırhlı bir araç ve askeri amaçlı kullanılan sivil bir araca yönelik güçlerimiz 18 Haziran günü saat 20.30 sularında Derava Qesranê mıntıkasında bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylem ile eş zamanlı olarak güçlerimiz her iki aracı da yoğun ateş altına almıştır. Etkili bir şekilde vurulan sivil araç imha olmuş, zırhlı araç ise darbelenmiştir. Düzenlenen bu eylemde tespit edilebilen 15 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından alanda operasyon başlatan işgalci TC ordusu, aynı gün sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.”

YÜKSEKOVA’DA ASKERİ MEVZİLERE İKİ KOLDAN EYLEM

“19 Haziran günü saat 04.15’te güçlerimiz, Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Elişer tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. 2 koldan etkili bir şekilde vurulan düşman mevziilerinden 3’ü imha edilmiş ve tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür.”

“Aynı gün saat 13.30’da güçlerimiz, Çelê ilçesine bağlı Şikêr karakolundaki askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 düşman askeri öldürülmüştür.”

BARAJ YAPIMINDA KULLANILAN ÜÇ DOZER İMHA EDİLDİ

Şırnak’ta ise “Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi” kapsamında bir eylem düzenlendi. HPG-BİM, “Güçlerimiz, 18 Haziran günü saat 23.00’da Şırnak’ın Basa (Güçlükonak) ilçesine bağlı Fındike alanındaki Banê Eziza mıntıkasında Ilısu barajı yapımında çalışan 3 dozer aracını yakarak imha etmiştir” dedi.

ASKERİ BİRLİĞE SABOTAJ

Eylem ardından işgalci Türk ordusunun alanda bir operasyon başlattığını belirten HPG-BİM, şunları ekledi: “19 Haziran günü sabah saatlerinde güçlerimiz, operasyonun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 2 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından ölü ve yaralı askerleri skorsky tipi helikopterler ile alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, aynı gün alandan geri çekilmiştir.”

SİİRT’TE 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Açıklamaya göre Siirt’te de bir sabotaj eylemi gerçekleşti. Eyleme ilişkin şu detaylar verildi: “Güçlerimiz yine devrimci hamle kapsamında 19 Haziran günü Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Çırav alanında Deriyê Serxêtê mıntıkasında işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır.”