HPG'den 'İranlı ekibe' saldırıya ilişkin önemli açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, 4 Aralık günün Türkiye-İran sınırında İranlı bir ekibe yönelik gerçekleşen saldırıya ilişkin yazılı açıklamada bulundu. HPG, İranlı ekibe TC askerlerinin saldırdığını duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 4 Aralık günün Doğubeyazıt yakınlarındaki sınır bölgesinde İranlı 7 kişilik bir ekibe yapılan saldırının Türk askerleri tarafından yapıldığını belirtti.

Saldırıdan sonra geniş bir araştırma soruşturma başlattıklarını belirten HPG, Türk tarafının ‘saldırıyı PKK yaptı’ iddialarının gerçeği yansıtmadığını aktardı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) açıklamasında şu bilgiler yer alıyor:

4 Aralık 2017 günü saat 16.00 sularında Türkiye-İran sınırı üzerinde çalışma yürüten 4’ü asker, 3’ü sivil olmak üzere toplam 7 kişilik İranlı bir ekibe bir saldırı yapıldığı haberi basına yansımıştı. Gerçekleşen bu saldırıda İranlı bir asker yaşamını yitirmiş ve 1 asker ile 2 mühendis de yaralanmıştı. AKP medyası tarafından hızlı bir şekilde servis edilen bu olayın haberi, ‘PKK yaptı’ şeklinde duyuruldu. Bu haberler ardından tarafımızca yapılan soruşturma sonucunda, alanda bulunan gerilla birliğimizin aynı gün TC askerlerine yönelik bir eylem yaptığı, TC askerlerinin de misilleme amacı ile İranlı ekibi vurduğu anlaşılmıştır. İranlı ekibe yönelik gelişen saldırının gerillalarımız tarafından yapıldığı haberleri tamamen yalan haberlerdir. İranlı ekibi TC askerleri vurmuştur. Geniş ve detaylı soruşturmamız çerçevesinde olayın gelişiminin şu şekilde olduğu anlaşılmıştır:

SALDIRIYI TÜRK ASKERLERİ YAPTI

5 Aralık 2017 tarihli açıklamamızda; 4 Aralık günü saat 15.30 sularında Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Tujik karakolu yakınlarında sınırda yapılan sınır duvarının güvenliğini sağlamaya çalışan işgalci TC ordusuna yönelik gerillalarımız tarafından bir eylem düzenlendiğini ve panzer tipi zırhlı bir aracın ve araçtan inen askerlerin hedeflendiği bu eylemde sonucunda 7 Türk askerinin öldürüldüğünü belirtmiştik. İncelemelerimiz sonucu gerilla güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylem ardından TC ordusu misilleme amaçlı sınırda saldırı yapmak istemiştir. Saat 16.00 sularında havanın sisli olduğu bir esnada Türkiye-İran sınırındaki 7 kişilik İranlı ekibi hedefleyen TC askerleri İranlı ekibi vurmuştur. TC askerlerinin gerçekleştirdiği bu saldırı sonucunda İranlı 1 asker ölürken, 2 mühendis ve 1 asker de yaralanmıştır.

Saldırının hemen ardından Türk devlet yetkilileri kendi askerlerinin saldırısını kamufle etmek için ‘İran tarafından ateş edildi’ diyerek saldırıyı Kürt Özgürlük Hareketi üzerine atmak istemiştir. Kendi hatalarını kapatmak isteyen Türk devlet yetkilileri İranlı yaralıları kendi hastanelerine getirerek tedavi ettiklerini ve bu olayla kendilerinin ilgilerinin olmadığını anlatma telaşına girmişlerdir. Alelacele yapılan ve kamuoyuna servis edilen haberler ise tamamen faşist Türk devletinin bir kara propagandasının ürünüdür.  

AKP MEDYASINA İTİBAR EDİLMEMELİ

Bu olay ile bir kere daha anlaşılmıştır ki; yaşanan gelişmeler karşısında kamuoyu AKP medyasına itibar etmemelidir. Kürdistan’da amansız bir savaş süreci yaşanmaktadır ve bu savaş süreci boyunca gerçekleşen tüm olaylar hakkında en doğru bilgilendirme hareketimiz tarafından yapılmaktadır.