HPG: Amed ve Siirt şehitlerini saygıyla anıyoruz

Şehit düşen 4 gerillanın kimlikleri açıklayarak, saygıyla anan HPG,  “yoldaşlarımızın bizlere devrettiği mücadele bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit düşen 4 gerillaya ilişkin açıklama yaptı. HPG, “Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın, sömürgeci düşman güçlerine karşı yürütmüş olduğu savaş, tarihi bir dönemden geçmektedir. Yaşanan bu savaş sürecinin, en doğru ve en kısa bir zaman dilimi içerisinde kamuoyuna mal edilmesi amacıyla tüm gerilla birimleri seferber olmakta ve çaba göstermektedir. Ancak savaş ve doğa koşulları dolayısıyla zaman zaman kimi bilgiler kamuoyuna gecikmeli olarak aktarılabilmektedir. Özellikle de kış sürecinde Kuzey Kürdistan’da yaşanan birçok olay, ancak bahar aylarında netleştirilebilmektedir. Bu bağlamda, girmekte olduğumuz mevsim koşullarıyla beraber, geçtiğimiz sonbahar-kış sürecinde yaşanan birçok olay da tarafımızdan araştırılmakta olup, netleştirildikçe kamuoyuna duyurulacaktır” dedi.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

AMED

“17 Aralık 2018 tarihinde Amed’in Lice ilçesi kırsalında, içinde istihbarat elemanlarının bulunduğu bir araç, güçlerimiz tarafından denetim altına alınmış ve aynı gün bu düşman gücüne yönelik olarak bir eylem gerçekleştirilmiştir. Etkili bir şekilde vurulan bu araç imha edilirken, burada bulunan 3 istihbarat elemanı öldürülmüş, 1’isi ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu tarafından eylem alanına yönelik olarak bir operasyon başlatılmıştır. Operasyonda çatışmaya giren birliğimiz, düşman güçlerine ağır darbeler vurmuştur. 4 gün boyunca süren çatışmalar sonucunda, öldürülen düşman güçlerinin sayıları netleştirilemezken, Botan (Veli Taşkıran) ve Harun (Ayhan Küçükçelebi) yoldaşlarımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

SİİRT

2 Ekim 2018 tarihinde işgalci TC ordusu tarafından Siirt’in Erenler Köyü kırsal alanına yönelik olarak bir operasyon başlatılmıştır. Aynı gün güçlerimiz ile sömürgeci askerler arasında bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda güçlerimiz karşısında ağır darbe alarak, karadan bir varlık gösteremeyen sömürgeci ordu tarafından, operasyon alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır. Yapılan bu bombardımanlarda Rubar (Ramazan Hergül) ve Siser (Rıdvan Korkmaz) arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

ŞEHİTLERİN MÜCADELE BAYRAĞINI ZAFERE TAŞIYACAĞIZ

Botan Farqin arkadaşımız, Amed’in Farqin ilçesinde dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir çevrede yetişen Botan arkadaşımız, düşmanın inkar, imha ve asimilasyon politikalarına karşı 2008 yılında Kürt Özgürlük Hareketi’ne katılmıştır. Botan arkadaşımız, mücadeleye ilk katıldığından itibaren Önder Apo’nun yaşam felsefesinde derinleşmeyi ve yetkin bir gerilla olmayı hedeflemiştir. Kısa bir süre içerisinde pratik bir gerilla olan Botan arkadaşımız, üzerine düşen tüm görev ve sorumlulukları üstün bir başarı ile yerine getirmiştir. Birçok eylemde önemli roller üstlenen Botan yoldaşımız, düşmana ağır darbeler vurmuştur. Şehit düştüğü ana kadar da yaralı bir şekilde 4 gün boyunca işgalcilere karşı direnen Botan yoldaşımız, fedai bir duruşun sahibi olmuştur.

Harun Kop arkadaşımız, Muş’un Bulanık ilçesinde yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiştir. Daha çocuk yaşlarda düşman gerçekliğini tanıyan Harun yoldaşımız, genç yaşlarda Özgürlük Hareketi ile tanışmıştır. Düşmanın yıllarca Kürt toplumuna uyguladığı barbarlığa karşı çıkan Harun yoldaş, TC faşizminin Kürt soykırım ve imha politikalarına karşı daha aktif mücadele etmek için 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Genç ve dinamik yapısıyla kısa süre içerisinde yetkin bir gerilla olan Harun yoldaş aldığı tüm görevlere büyük bir sorumlulukla yaklaşmıştır. Harun yoldaş son anına kadar da düşmana karşı kahramanca savaşmış ve fedakarlıktan ödün vermeden en zor şartlarda da düşmana karşı savaş yürütmeyi başarmıştır.

Rubar Rojhat yoldaşımız, Bitlis’in Hizan ilçesinde yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Rubar yoldaş küçük yaşta düşmanın asimilasyon ve yok etme politikalarına karşı ailesi ile birlikte metropollere yerleşmek zorunda kalmıştır. Daha o yaşlarda düşmana karşı büyük bir öfke taşıyan Rubar yoldaş, düşmanın her türlü kirli saldırılarına karşı 2011 yılında özgürlük saflarında yerini almıştır. Kürdistan dağlarında özverili bir duruşun sahibi olan Rubar yoldaşımız, genç yaşına rağmen en zorlu görevlerde üstün bir başarı sağlamıştır. Garzan Eyaleti’nde bir çok alanda önemli görevler üstlenen Rubar yoldaş, şehit düştüğü son ana kadar da büyük bir kararlılık ile mücadele görevlerine sarılmıştır.

Siser Tatvan yoldaşımız, 1989 yılında Bitlis’in Tatvan ilçesinde dünyaya gelmiştir. Özgürlük mücadelemizin işgalci saldırılara, katliamcı yönelimlere ve her türlü soykırım vahşetine karşı direnişini büyüttüğü 2015 yılında mücadele saflarına seferberlik ruhuyla katılım sağlayan Siser yoldaşımız, büyük bir kararlılıkla özgürlük mücadelesinin başarılı bir militanı olmuştur. Siser yoldaşımız aldığı eğitim, sağladığı yoğunlaşma ve profesyonel gerilla olmakta kat ettiği mesafeyle Garzan eyaletinde aktif çalışma yürütmüştür. Siser yoldaşımız, gösterdiği bu kararlı duruş ve mücadele tarzı ile kısa bir süre içerisinde çevresindeki yoldaşlarının gönlünde yer etmiştir.

Yaşadığımız bu acı kayıplardan dolayı başta şehadete ulaşan yoldaşlarımızın aileleri olmak üzere tüm Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor, yoldaşlarımızın bizlere devrettiği mücadele bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz. “

KİMLİK BİLGLERİ

Şehit düşen gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Botan Farqin
Adı Soyadı: Veli Taşkıran
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Fesihe – Mehmet Zeki
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Aralık 2018 / Amed

***

Kod Adı: Harun Kop
Adı Soyadı: Ayhan Küçükçelebi
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Aysel – Selahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Aralık 2018 / Amed

***

Kod Adı: Rubar Rojhat
Adı Soyadı: Ramazan Hergül
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Cemile - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ekim 2018 / Siirt

***

Kod Adı: Siser Tatvan
Adı Soyadı: Rıdvan Korkmaz
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Meryem - Yılmaz
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ekim 2018 / Siirt