HPG: Şemdinli’de işgalci güçlere ağır darbe vuruldu

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şemdinli’de en az 8 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 16-17 Şubat tarihlerinde Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemlerin detaylarını açıkladı.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

16 Şubat günü saat 11.00 sularında güçlerimiz Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Kanîreş tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman tepesinde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

17 Şubat günü saat 12.00’da Kanîreş tepesi ikinci defa güçlerimizce hedeflenmiştir. Düşmanın konumlandığı tepedeki mevzii, çadır ve konteynırlar güçlerimizce yoğun ateş altına alınmıştır. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğine ait bir mevzii ve konteynır tümden imha edilmiştir. Eylemde tespit edilebilen 8 düşman askeri de öldürülmüştür. Eylem ardından kobra tipi taarruz helikopterlerinin desteği ile ölü ve yaralı askerleri skorsky tipi helikopterlerle alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, 16.30 ile 18.30 saatleri arasında Kanîreş, Koordine tepesi ve Siro yamacını savaş uçakları ile bombalamıştır.

16 Şubat günü saat 13.10’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı işgalci TC ordusunun Şikêr karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman karakolunda bulunan barınak ve binaların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

ŞIRNAK’TA OPERASYON

14 Şubat günü Şırnak’ın Cudi dağında bulunan Gundikremo alanında bir operasyon başlatan işgalci TC ordusu aynı gün akşam saatlerinde Şırnak alanına bağlı olan bir tepede konumlanmıştır. Ayrıca işgalci güçler Bespin, Girê Zerînkê ve Girê Zerê mıntıkalarına skorsky tipi helikopterler ile indirmeler yapmıştır.

15 Şubat günü işgalci güçler sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.