HPG: 20 Haziran ve öncesi hava saldırılarında kaybımız yok

HPG, gerillanın denetimindeki alanlara yönelik hava saldırılarını sürdüğünü belirtirken, Türk yetkililerin gerilla kaybı olduğuna yönelik iddialarını yalanladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk devletinin 20 Haziran günü Medya Savunma Alanları’ndaki Kandil ve Xakurkê’yi bombaladığını bildirdi.

Açıklamada, saldırıya ilişkin şu detaylar yer aldı: “İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 20 Haziran günü Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda savaş uçakları saat 16.00 ile 17.00 arasında Kandil bölgesine bağlı Suredê köyü çevresini ve Xakurke bölgesine bağlı Berbizina tepesinin yamaçlarını, Kani Qirêj alanını, Sininê köyünün etrafını ve Lolan suyu çevresini rastgele bir şekilde bombalamıştır. Köy çevrelerinde düzenlenen bombardımanlarda yöre halkına ait bağ ve bahçeler zarar görmüştür.”

Türk yetkililerin gerilla kaybı olduğuna yönelik açıklamaları ve iktidar medyasındaki haberleri yalanlayan HPG, 20 Haziran ve öncesi gerçekleşen saldırılarda herhangi bir gerilla kaybının yanmadığını belirtti.

Yetkililerin açıklamaları ve ilgili haberleri “psikolojik savaşın ürünü” olarak değerlendiren HPG, şu ifadeleri kullandı:

“İşgalci TC devleti son günlerde düzenlediği hava saldırıları ile sonuç aldığı yönünde medyada yalan haberler ile özel savaş propagandasını devam ettirmektedir. 20 Haziran ve öncesinde düzenlenen hava saldırılarının hiçbirinde herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmamıştır.

Öyle ki Erdoğan ve AKP yetkilileri yalanlarını bir üst aşamaya çıkararak Kandil’de üst düzey yöneticilerin vurulduğu iddiasını öne sürmüşlerdir. Bu iddialar tamamen bir psikolojik savaş ürünüdür. Yine gerillanın olduğu alanlara Türk komandoların girdiği ve çatışmaların yaşandığı gibi haberler gerçek dışıdır. Bradost alanında geldikleri birkaç tepede hareket edemeyen işgalci TC askerilerine yönelik gerillanın gerçekleştirdiği eylemlerde düşmanın her gün kayıpları yaşanmaktadır. Türkiye ve Kürdistan’da düzenlenecek seçimler öncesi propagandasını savaş üzerine yürüten Erdoğan ve AKP-MHP devleti sürekli medyada yalan söyleyerek Türkiye halkını kandırmaya çalışmakta ve kendi asker kayıplarını tüm toplumdan gizlemektedir. Tüm yurtsever halkımız ve Türkiye halkları AKP havuz medyasının yaptığı propagandanın yalandan ibaret olduğunu bilmeli ve asla inanmamalıdır.”