Heftanin'de şehit düşen 2 gerillanın kimlikleri açıklandı

Heftanin’de şehit düşen 2 gerillanın kimlik bilgilerini açıklayan HPG, “şehitlerimizin bize devrettiği mücadele mirasını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“6 Ağustos’ta işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’na bağlı Heftanin bölgesine yönelik geliştirdiği hava saldırısı sonucu Kendal ve Devrim yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Kendal Welat Dersim
Adı Soyadı: Xemgin Öztürk
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Erebe - Lokman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Ağustos 2020 / Heftanin

 

 

Kod Adı: Devrim Seyfettin
Adı Soyadı: Sıdıka Narin
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Saliha - Übeyt
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Ağustos 2020 / Heftanin

Kendal yoldaşımız Mardin’de dünyaya gelmiş, yurtsever ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde bedel ödemiş bir ailede yetişmiştir. Düşmanın halkımıza dayattığı köy boşaltma politikalarını, tarihsiz ve topraksız bırakma çabalarını erken yaşlarda fark etmiştir. Ailesiyle İstanbul’a göç eden yoldaşımızın Kürdistan topraklarına olan özlemi onun çalışmalara her zamankinden daha fazla katılmasını sağlamıştır. 2011 yılında, gençlik çalışmaları sırasında tutuklanan Kendal yoldaşımız, zindanda PKK yoldaşlığından, eğitiminden ve kültüründen etkilenir. 2012 yılında Önderliğimize uygulanan tecride karşın tüm tutsak arkadaşların açlık grevine girmesiyle Kendal arkadaş da bu mücadelede üstlendiği rol ve misyonla kararlı duruşunu ortaya koymuştur. Gerilla yaşamı boyunca bulunduğu her ortamda moralli, emekçi ve dürüst bir katılımın sahibi olmuştur. Zindanda ve dağlarda edindiği birikim ve tecrübe ile yoldaşına yoldaş, halkına evlat ve Önderliğin bir zafer militanı olmayı başarmıştır.

Devrim yoldaşımız ise Amed’te dünyaya gelmiş, yurtsever ve özgürlük mücadelesinde değerli şehitleri olan ve bu uğurda büyük bedeller veren bir çevrede büyümüştür. İşgalci TC devletinin baskı ve katliamlarına karşı çetin bir direniş olmadan özgür yaşamın olamayacağı gerçeğini gören Devrim yoldaşımız, işgale son vermenin ve özgür bir geleceğin ancak gerilla mücadelesinden geçtiğini anlayarak gerilla saflarına katılmıştır. Devrim yoldaşımız kısa zamanda mücadele yaşamına büyük başarılar sığdırmış ve kadın özgürlük mücadelesinin yiğit bir komutanı olarak Cenga Heftanin sürecinde işgalci TC devletine büyük darbelerin vurulduğu birçok eylemde yer almıştır. Mütevazı, mücadeleci ve Apocu fedai militan kişiliğiyle, her zaman üstlendiği görevleri başarıya ulaştırmak için büyük çaba içerisinde olmuştur. Devrim yoldaşımız direnişiyle ve mücadeleci duruşuyla devraldığı şehitler mirasını fedai bir direnişle taçlandırmayı başarmış ve Cenga Heftanin direnişinde yolumuzu aydınlatan bir meşaleye dönüşmüştür.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin bize devrettiği mücadele mirasını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz."