HDP Kardeş Aile kampanyası başlattı

HDP, koronavirüsün ekonomik etkilerini azaltmak amacıyla Kardeş Aile kampanyası başlattı.

HDP'nin koronavirüse karşı başlattığı Kardeş Aile kampanyasının duyurusunu HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin sosyal medya hesapları aracılığıyla yaptı.

'HELİN BÖLEK'İ İKTİDAR KATLETTİ'

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Buldan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
"Grup Yorum üyesi Helin Bölek’i saygı ve minnetle anıyorum. Sevgili Helin iki gün önce yaşama gözlerini kapattı. Sevgili Helin ve Grup Yorum üyeleri sadece sanatlarını yapmak için şarkılarını ve türkülerini serbestçe söylemek için, konserlerinin yasaklanmaması için açlık grevine başladılar. Daha sonrasında ölüm orucuna çevirdikleri eylemlerinin sonucunda Helin yaşama gözlerini kapattı. Bu ölümden elbette ki iktidarı sorumlu tutuyoruz.

'HÜKÜMET YETERLİ ÖNLEM ALMADI'

Türkiye’de ölüm ve pozitif vaka sayılarının gün geçtikçe artması bizim de Türkiye toplumu olarak çok daha sıkı önlemler almamız gerektiğinin gösteriyor. Bugüne kadar yapılanların çok yeterli olmadığını, insanların hala caddelerde dolaştığını, aynı zamanda işlerine gitmek durumunda kaldıklarını görüyoruz.
Bugün sosyal bir devlet olmamamızdan kaynaklı insanlar geleceklerini düşünerek evlerinden çıkmak zorunda kalıyorlar. Çünkü kazanabilecekleri, çalışabilecekleri mekanların hala kapanmadığını, işçinin, emekçinin hala üretime devam ettiğini görebiliyoruz.
Yaşam durmalıdır, üretim durmalıdır, Türkiye tamamen eve kapanmalıdır. Türkiye hükümeti, devleti bir bütün olarak toplumuna bu güvenceyi verebilmelidir. Türkiye'de vatandaşa güvence verilmiyor.

HALKA ÇAĞRI

HDP olarak Türkiye toplumuna bir kez daha şu çağrıyı yapıyoruz: Ne pahasına olursa olsun lütfen yaşamak için evlerinizde kalın, üretimi durdurun, çalışmayın. İş yerinize gitmeyin. Yaşamak için evlerinizde kalmaya devam edin. Türkiye toplumu bu çağrıyı mutlaka ama mutlaka almalı ve evlerinde kalmalıdır. Hükümetin bu cesaretsiz, bu moralsiz, kendi toplumuna güvence vermediği bu dönemde insanlar kendilerini güvence altına almalı karantinaya girmeli ve sosyal mesafesini kısıtlamalıdır.

AYRIMCI İNFAZ YASASI

Bugün ceza infaz kanunun cezaevlerini boşaltacağına dair algının yanlış bir algı olduğunu belirtmek istiyorum. Bu teklife ilişkin hükümet görüş ve düşüncelerimizi aldı ancak görüş ve düşüncelerimizi hiçbir şekilde bu yasaya yansıtmadı ve kendi bildiğini okudu.
İnfaz yasası tüm mahpusları kapsamalıdır.
Cezaevlerinde yaşanacak bir ölümün altından hiç kimsenin kalkamaz.
Tüm cezaevleri boşaltılmalı, cezaevleri karantina merkezleri haline getirilmelidir.
Hiçbir cezaevi ayrımı yapmadan, tutuklu ve hükümlü ayrımı yapmadan tüm cezaevlerinden  bu yasa kapsamında boşaltılmalıdır. Cezaevlerinin birer karantina merkezi haline getirilmesini HDP olarak öneriyoruz ve bu teklifi sizlere iletiyoruz.
İnfaz yasa teklifinde değişiklik yapmak için geç değil.

'SAYIN ÖCALAN RİSK GRUBUNDA'

Bir diğer önemli mesele elbette ki, İmralı Cezaevi’dir. İmralı Cezaevi’nde sadece Sayın Öcalan’ın kaldığı değil aynı zamanda başka tutuklu ve hükümlülerin de olduğu bir cezaevi. Sayın Öcalan da bir risk grubundadır. Hem yaşı itibarıyla hem de İmralı Cezaevi’ndeki koşullardan kaynaklı kronik rahatsızlıkları nedeniyle risk grubunda olan insanların içerisindedir.
Dolayısıyla mutlaka ama mutlaka oradan bir bir sesin, bir görüntünün Türkiye toplumuna ulaşması gerekiyor. Telefon hakkının Sayın Öcalan’ın da kullanabileceği şekilde düzenlenmesi, ailesi ile görüntülü telefon hakkını kullanması ama aynı zamanda İmralı Cezaevi’ne bağımsız bir sağlık heyetinin gitmesi, orada tetkikleri yapması ve oradan haberlerin Türkiye toplumuna ulaşması oldukça önemlidir.

KARDEŞ AİLE KAMPANYASI

HDP olarak yeni bir dayanışma kampanyası örgütledik. İhtiyaç sahibi olan her insana, ihtiyaç sahibi olan her kesime mutlaka ulaşmanın yol ve yöntemlerini arayıp bulmak ve bu insanlara bir şekilde ulaşmak bizlerin gündeminde olan bir meseledir. Bu kapsamda Kardeş Aile Kampanyası’nı bugün itibariyle başlatmış oluyoruz. Bu bir dayanışma ve birlikte olma kampanyasıdır. Buradan kampanyamızın sloganı olan ‘Bizler Paylaşıyoruz Bizler Dayanışıyoruz' sloganını tüm Türkiye’ye iletmek istiyorum.
Kendi binanızda ihtiyaç sahibi olan insanlarla paylaşın, mutlaka dayanışın. Kendi sokağınızda ihtiyaç sahibi olan insanlarla dayanışma içerisinde olun. Kendi mahallenizde dayanışma içerisinde olun. Kendi kentlerinizde, ilçelerinizde ihtiyaç sahibi olan insanlarla paylaşın.
Bu süreçte, böyle bir kampanyaya, dayanışmaya ve birlikteliğe ihtiyacımız var. Bu dayanışma bizleri ayakta  tutacak olan bir dayanışmadır. Bu dayanışma bizlerin gelecekte birbirine olan güvenini, birbirine olan umudunu, birbirine olan bağlılığını bir kez daha pekiştirecek olan bir kampanyadır. Evet, Bizler Paylaşıyoruz Bizler Dayanışıyoruz. Hem milletvekili grubumuz hem MYK üyelerimiz hem de il ve ilçe örgütlerimiz halkımıza ulaşarak bu kampanyayı çok hızlı bir şekilde büyütecek.

'YALNIZ DEĞİLSİNİZ, HDP YANINIZDA'

Hükümet, HDP’nin her türlü kampanyasını engelleyerek bunun önüne geçmek istemektedir. Bizler, belediyelerimiz aracılığıyla yapacağımız örgütlenme kampanyasını, dayanışma kampanyasını bugün itibariyle gerçekleştiremiyoruz. Çünkü hükümetin önümüze koymuş olduğu bir engel var, bir yasaklama var. Ancak bizler sizlere ulaşabilmenin yol ve yöntemlerini arıyoruz ve buluyoruz. Bu yöntemlerle sizlere mutlaka ulaşacağımızı buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Yalnız değilsiniz, umutsuz da olmayın. Yalnız değilsiniz HDP sizin yanınızda. Genciyle, kadınıyla, yaşlısıyla il ve ilçe örgütleriyle, milletvekilleriyle, MYK’sıyla ve farklı kurullarıyla halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz."