Hamburg, Heilborn ve Lübeck’te işgal protestosu

Almanya’nın Hamburg, Heilborn ve Lübeck kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

HAMBURG

Türk ordusunun Kuzey-Doğu Suriye topraklarına yönelik başlattığı işgal ve soykırım saldırılarına karşın Hamburg’da yaşayan Kürdistanlılar ile dostlarının protesto gösterileri bugün de sürdü. Akşam saatlerinde Hamburg merkez tren istasyonunda bir araya gelen iki bini aşkın Kürdistanlı ve dostu YPG ve PYD bayrakları eşliğinde Türk konsolosluğuna kadar yürüdü.

Yürüyüşte konuşan KNK temsilcisi Serhat Çetinkaya işgal ve soykırım politikalarına karşın Kürtlerin her zamankinden daha fazla ulusal birliğine ihtiyaç duyduğunu belirterek Kürtlerin seferberlik ruhuyla alanlarda olması gerektiğini ifade etti. Kürdistan’ın dört parçasından insanların katıldığı yürüyüşte Türk faşistlerinin provokasyon girişimleri Kürdistanlıların sağ duyulu davranmaları sonucu boşa çıkartıldı. Yürüyüşe Alman aktivistler, St. Pauli takımı taraftarları ve Türkiyeli devrimci gruplar da destek verdi.

HEİLBRONN

Almanya’nin Heilbronn kentinde de Türk devletinin işgal saldırıları ve katliamları düzenlenen bir gösteriyle kınandı. Akşam saatlerinde “Kiliansplatz” meydanında bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlı ve dostu Türk devletinin saldırılarına derhal son vermesini istedi.

LÜBECK

Almanya’nın Lübeck kentinde de bir yürüyüş ile Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

YPG, YPJ flamalarının taşındığı yürüyüşte sık sık, “Biji berxwedana Rojava”, “Biji YPG” “Biji YPJ”, “Katil Erdoğan”, “Faşist Erdoğan”, “Bebek katili Erdoğan”, “Erdoğan Rojava’dan defol” sloganları atıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda Türkiye’nin derhal işgal ettiği yerleri boşaltması gerektiği dile geldi.