Son Dakika: KCK: Demokratik güçler tarihsel sorumlulukla karşı karşıyadır

Hamburg’da Rojava ile dayanışma gecesi düzenlendi

Rojava ile dayanışma gecesine görüntülü mesaj gönderen QSD’li Newroz Ehmedî, “Bizi katlederek mücadelemizi bitirmek isteyen güçler asla hedeflerine ulaşamayacak. Direnerek şehit düşen yoldaşlarımıza layık olmaya çalışacağız" dedi.

Almanya’nın Hamburg kentinde Rojava Devrimi’ni selamlamak ve sahiplenmek amacıyla dayanışma gecesi düzenlendi.

Hamburg-Harburg’da bulunan Phönix düğün salonunda yapılan dayanışma gecesine Hamburg’da yaşayan Kurdistanlıların yanı sıra Kiel, Lübeck, Stade, Lüneburg ve Winsen Lühe’de yaşayan Kurdistanlılar ve dostları katılım sağladı.

Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’nde şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan PYD temsilcisi Dara Ahmed, şunlara vurgu yaptı: "Binbir emekle ve binlerce şehidimizin kanıyla gerçekleşen devrimi sahiplenmek ve onu geleceğe taşırmak hepimizin görevidir. Biz devrimi sahiplenirken Türkiye başta olmak üzere gerici bölge devletleri bu devrimin başarıya ulaşmaması için ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Kürtler olarak kendi ülkemizde ve kendimizi yöneterek insanca ve onurluca yaşamak istiyoruz. Kimsenin toprağında gözümüz olmadığı gibi kimsenin de ülkemizi işgal etmesine izin vermeyeceğiz."

Demokratik Suriye Güçleri-QSD temsilcisi Newroz Ehmedî de görüntülü mesajla, dayanışma etkinliğine gelen katılımcıları selamlayarak, kadın öncülüğünde gerçekleşen devrimin önemine dair konuştu. Devrime öncülük eden kadınların egemenlerin her zaman hedefinde olduğunu söyleyen Ehmedî, devamında şöyle konuştu: "Bizi katlederek mücadelemizi bitirmek isteyen güçler asla hedeflerine ulaşamayacak. Kürt kadınının mücadelesi sadece Rojava’da değil dünyanın dört tarafında özgürlük tutkunu insanlar için ilham olmaya devam ediyor. Biz de direnerek şehit düşen yoldaşlarımıza layık olmaya çalışacağız."

Gecenin kültür programında ise Xemgîn Bîrhat, Koma Volkana Şoreşê, Umut Botan, Şerif Omer sahne alırken, Koma Efrîn Folklor Grubu’nun gösterimi de büyük beğeni topladı.

Dayanışma gecesi, çekilen halaylar ve “Jin jiyan azadî” sloganı ile son buldu.