Girê Sor’da şehit düşen 3 gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG, Girê Sor Direniş Mevzileri’nde, işgalci TC devletinin kimyasal gaz saldırısı sonucu şehit düşen 3 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

“8-11 Eylül 2021 tarihli açıklamalarımızda, Girê Sor Direniş Mevzileri’nde, işgalci TC devletinin savaş suçu işleyerek kullandığı kimyasal gazlar sonucu 3 yoldaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini paylaşmıştık. Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Girê Sor Direniş Mevzileri’nde düşmanın kimyasal gazlar başta olmak üzere insanlık dışı tüm saldırılarına rağmen tarihi bir direniş sonucu tekrar gerilla birliklerine ulaşan yoldaşlarımızın verdikleri bilgiler çerçevesinde Özgür, Serhildan ve Argeş yoldaşlarımızın da kimyasal saldırılar sırasında 3 Eylül 2021 günü şehadete ulaştıkları kesinleşmiştir. İşgalci TC devletinin insanlıktan nasibini almamış saldırılarına karşı tarihin en soylu direnişlerinden birini sergileyerek isimlerini mücadelemizin şanlı sayfalarına geçiren yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Özgür Bagok
Adı Soyadı: Fatma Balica
Doğum Yeri: Mêrdîn
Anne – Baba Adı: Heybet – Ramazan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 3 Eylül 2021 / Avaşîn

 

Kod Adı: Serhildan Mordem
Adı Soyadı: Serdar Dinç
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Şefika – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 3 Eylül 2021 / Avaşîn

 

Kod Adı: Argeş Botan
Adı Soyadı: Hasan Emcür
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Kadibe – Hacı
Şehadet Tarihi ve Yeri: 3 Eylül 2021 / Avaşîn

 

ÖZGÜR BAGOK

Özgür yoldaşımız Nisêbîn’de yurtsever ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde bedel veren bir ailede dünyaya gelmiştir. Serhildan kenti olan Nisêbîn’de doğup büyümenin verdiği avantajla partimiz PKK’yi yakından tanıyan Özgür yoldaşımız her onurlu Kürt kadını gibi mücadele değerlerine sahip çıkmak ve halkımızın özgürlük mücadelesinin öncüsü olmak için gerilla saflarına katılmıştır.

Gerilla mücadelesine Heftanîn alanında başlayan Özgür yoldaşımız 5 sene boyunca Heftanîn’de kalarak yani yaşamına dair her ayrıntıyı burada öğrendi. Önderliğin Kadın Özgürlük İdeolojisinden, gerilla sanatının inceliklerine kadar kendisini her anlamıyla eğitmeyi başarmış, öncü bir YJA-Star gerillası olmasını başarmıştır. Sömürgeci TC devletinin Heftanîn alanına saldırısı sırasında her zaman en önde savaşmayı kendisine ilke edinmiş ve düşmana darbe vurulan birçok eyleme katılarak Heftanîn alanında birlikte savaşıp şehadete ulaşan yoldaşlarına layık olmasını bilmiştir. Heftanîn savaşı sırasında büyük bir tecrübe kazanan Özgür yoldaşımız Demokratik Modernite Gerillacılığının iyi bir savaşçısı olabilmek için büyük bir emek ve çaba sarf etmiştir. Özgür yoldaşımız Nisêbîn kadınlarının doğal özgüvenli yapısını kişiliğinde temsil etmiş ve bu özelliğini Apocu felsefeyle zenginleştirerek özgür bir kadın olabilmenin adımlarını emin bir şekilde atmaya başlamıştır. 2021 yılının başlarına doğru görevlendirildiği Avaşîn alanına büyük bir moral ve coşku ile giden Özgür yoldaşımız, Avaşîn’nin zorlu gerillacılık pratiğine sahip olduğu yüksek moral ve yoldaşlarına duyduğu sevgi sayesinde kısa bir sürede uyum sağlamıştır. Neredeyse düşmanla iç içe olan Girê Sor alanında bulunduğu sırada emekçi ve fedakar özellikleriyle yoldaşlarının saygısını kazanmasını bilmiştir. Düşman saldırılarının başladığı günden şehadet anına kadar büyük bir irade ile savaşan Özgür yoldaşımız boyun eğmeyen özgür Kürt kadınının son örneklerinden biri olarak özgürlük tarihimizdeki onurlu yerini almıştır.

SERHILDAN MORDEM

Serhildan yoldaşımız Serhed’in önemli yurtsever bölgelerinden biri olan Qelqelî’de yurtsever ve Kürt kültürüne bağlı bir ailesinde doğup büyümüştür. Qelqelî bölgesinin önemli bir direniş alanı olması nedeniyle Kürtlük ve yurtseverlik bilincini çocukluktan itibaren edinen Serhildan yoldaşımız mücadele etme sırası kendisine geldiğinde sistemin kendisine sunduğu tüm olanakları elinin tersiyle itip bir an bile tereddüt etmeden gerilla saflarına katılmıştır.

Devrimci Halk Savaşımızda önemli bir süreç olan 2012 yılında Amed’den gerilla saflarına katılan Serhildan yoldaşımız ailesinden edindiği emekçi özelliğini Apocu anlayışla bütünleştirerek kısa sürede yetkin bir gerilla olmayı başarmıştır. Uzun yıllar Bakurê Kurdistan alanında gerillacılık yürüten Serhildan yoldaşımız bu alanda düşmana karşı birçok başarılı eyleme katılarak önemli bir birikim ve tecrübenin sahibi olmuştur. Özellikle çalışma disiplini ve temposuyla önemli birçok çalışma yürüttükten sonra Başûrê Kurdistan alanına geçmiş, burada aldığı ideolojik eğitimlerle komutanlaşmaya doğru adım atmıştır. Serhildan yoldaşımız 2016 yılından itibaren Avaşîn alanına geçmiş ve Bakûrê Kurdistan’da edindiği askeri tecrübesini burada da pratikleştirme imkanı bulmuştur. Aynı zamanda bu tecrübelerini yoldaşlarıyla da paylaşmış, alanda bulunan yoldaşlarının da birer öncü militan olmalarında pay sahibi olmuştur. Avaşîn’e tutku düzeyinde bağlı olan Serhildan yoldaşımız, Avaşîn’de ayak basmadık patika bırakmamış, gitmediği tepe olmamıştır. Serhildan yoldaşımız Avaşîn’de işgalci Türk devletine birçok başarılı eylemde bizzat yer alarak soykırımcı rejime olan kinini eylemci özelliğiyle göstermiş, bu özelliğinden dolayı da komutan olmayı başarmıştır. Yeni dönemin komuta tarzı olan esnek hareket etme ve savaşta uzmanlaşma konularına önem veren Serhildan yoldaşımız bu maharetleriyle savaşımıza öncülük edecek bir düzeye gelmesini başarmıştır. Son olarak bulunduğu Girê Sor alanında da savaş tünellerinde bulunan yoldaşlarıyla birlikte inançla, kararlılıkla düşman saldırılarını göğüslemiş, hiçbir şekilde düşmana geçit vermemiştir.

ARGEŞ BOTAN

Argeş yoldaşımız Önder Apo’nun paradigması esas alınarak geliştirilen Demokratik Modernite yaşamının ilk oluşturulmaya başlandığı Cizîr’de yurtsever bir ailede doğmuştur. Cizîr’de doğup büyümenin beraberinde getirdiği doğal yurtseverliğin yanında Argeş yoldaşımız Partimiz PKK’nin yoldaşlık ilişkilerinden, sömürgeci düşmana karşı verdiği savaştan ve şehitlere bağlılığından etkilenerek devrim çalışmalarındaki yerini almıştır. Bir süre gençlik faaliyetlerinde çalışma yürüttükten sonra düşmanın Cizîr başta olmak üzere Kürdistan’ın birçok merkezinde halkımıza karşı katliamlar geliştiresi üzerine daha aktif bir mücadele yürütmek için gerilla saflarına katılmıştır.

Gerilla saflarına katıldıktan kısa bir süre sonra DAİŞ’in Başûrê Kurdistan’a saldırması üzerine Başûr halkımızın onurunu korumak için Maxmur-Kerkuk cephesine giden öncü gerilla gruplarının içerisinde yer almıştır. Argeş yoldaşımız bu savaş cephesinde DAİŞ’in yenilgiye uğratılması mücadelesinde önemli roller oynadıktan sonra 2018 yılında Avaşîn alanına geçmiştir. Avaşîn alanına ilk gittiği günden itibaren mütevazi ve emekçi kişiliğiyle dikkatleri üzerine çeken Argeş yoldaşımız kısa sürede alana uyum sağlamış ve yoldaşları tarafından aranan bir arkadaş olmuştur. Birçok zorlu pratiği başarı ile sonuçlandırmış, kendisi için belirlediği başarı çıtasını yakalamak için sürekli bir arayış ve yoğunlaşmanın içerisinde olmuştur. En büyük hayali ve amacı olan Önder APO’nun özgürlüğünü sağlamak için 24 saat Önderlikle yaşamak ve 24 saat gerillacılık ilkelerini yaşamının her anına uygulamak istemiş ve büyük ölçüde başarılı da olmuştur. Soykırımcı Türk devletinin Avaşîn alanına yönelik gerçekleştirdiği saldırılara karşı fedai çizgisinde mücadele eden Argeş yoldaşımız bu duruşuyla yanında bulunan yoldaşlarına güç ve moral kaynağı olmasını başarmıştır.

Direnişleri ile işgalciliğe ve soykırım politikalarına geçit vermeyeceklerini, bu uğurda sonunda şehadet de olsa asla boyun eğmeyeceklerini tüm dünyaya göstererek insanlığın onurlu yanının en değerli temsilcileri olan Özgür, Serhildan ve Argeş yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Nisêbîn, Qelqelî, Cizîr ve Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.”