Fransız vekil Guiraud: Kürtlerin korunması mutlak öncelik olmalı

Fransa’nın Roubaix kentinde de bir Kürt kuaförün, Kürtçe müzik çaldığı için ırkçı bir Türkün saldırısına uğraması ardından bölgenin solcu vekili David Guiraud, Kürtlerin korunmasının “mutlak öncelik” olmasını istedi.

Fransa'nın başkenti Paris’te 3 Kürt aktivistin 23 Aralık günü katledilmesinden üç gün sonra 26 Aralık’ta Roubaix kenti merkezinde bir Kürt kuaför saldırıya uğradı.

Soruşturmaya yakın kaynaklar da saldırının bir Türk tarafından gerçekleştiğini doğruladı.

Savcılık saldırının nedenine ilişkin herhangi bir bilgi vermezken, saldırıyı gerçekleştiren 47 yaşındaki Türk müşterinin gözaltına alındığını duyurdu. Saldırgan hakkında cinayete teşebbüsten soruşturma başlatıldı.

Savcılığa göre 27 yaşındaki Güney Kürdistanlı Kürt, müşterisi tarafından bir çok kez makas darbesiyle yaralandı.  

AFP'ye konuşan soruşturmaya yakın bir kaynak, yaralı Kürdün ameliyat ardından hayati tehlikesinin kalktığını söylerken, aynı kaynak kuaför salonunda Kürtçe müzik çalınmasının saldırıya gerekçe oluşturduğunu doğruladı. 

Saldırganın poliste daha önce kaydının olduğu ancak saldırıya uğrayan Kürdün herhangi bir sabıka kaydının olmadığı vurgulandı. 

Solcu parti La France Insoummise’den Kuzey bölgesinin parlamenteri David Guiraud, Twitter üzerinde yaptığı açıklamada saldırının Kütçe müzik nedeniyle gerçekleştiğini belirtti.

Guiraud, “Roubaix kentindeki bir kuaför salonunda bir Kürdün Kürt müziği çaldığı için bıçaklandığını öğrendim. Validen doğrulama istedim” dedi.

Solcu vekil, “saldırılar karşısında Kürtlerin korunmasının mutlak öncelik” olmasını istedi.