Erdoğan talimat verdi "TSK-El Kaide" harekete geçti

Erdoğan talimatı üzerine harekete geçen TSK-El Kaide çetelerinin Efrin'e saldırısı YPG-YPJ savaşçılarının sert direnişiyle karşılaştı.

AKP genel başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Elazığ kongresinde, saldırı tehditlerinde bulunması ardından harekete geçen işgalci Türk ordusu ve İdlib'deki Heyet Tehrir El çeteleri Efrin'e top atışı gerçekleştirdi.

AKP- HEYET TAHRİR EL ŞAM KOLKOLA

Astana mutabakatı kapsamında "çatışmasızlık bölgeleri" oluşturma planından aldığı yeşil ışıkla İdlib'teki Suriye El Kaidesi Heyet Tahrir El Şam'la kolkola Efrin' i işal etme hesapları yapan Erdoğan, dün AKP'nin Elazığ kongresinde "Efrin'ni başlarına yıkarız" sözleriyle bölgede yeni bir kaos yaratmaya çalıştığını itiraf etti.

TERÖR HAMİLİĞİNE KILIF; KÜRT DÜŞMANLIĞI

Rusya destekli Suriye ordusunun İdlib'e operasyon başlatması ardından sıkışan AKP-El Kaide ittifakı, dün bir kere daha Kürt düşmanlığına sarılarak uluslar arası toplumda oluşan "terör hamisi" imajını gizlemeye çalıştı.

KÖYLER BOMBALANDI    

Top atışları dün öğlen saatlerinde Hatay’ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçeleri sınır karakollarından Cindires bölgesine bağlı Şiye ilçesi ile Dir Belot köyüne yönelik saldırıyla başladı. Türk ordusuyla eş zamanlı hareket geçen Heyet Tehrir El Şam çeteleri ise Efrin’in Şerawa ilçesine bağlı İska köyü ve Cindires bölgesinin Celeme köyü çevresine top saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda çok sayıda obüs ve top mermilerinin isabet ettiği tarım arazilerinde maddi hasar oluştu.

TANK SEVKİYATI YAPILDI

Akşam saatlerinde bölgeye tank sevkiyatı yapan Türk ordusu ve çeteler, saldırılarını Efrin’in Qere Baba ile Raco bölgesi Ferferkê köyü ve Pira Heşrekiya köyüne taşıdı. 

YPG KARŞILIK VERDİ

TSK-El Kaide ortak operasyonuna, saldırıların gerçekleştiği merkezleri hedef alarak karşılık veren YPG/YPJ savaşçıları ile çeteler arasında yaşanan çatışmada çok sayıda ölü ve yaralı çetenin olduğu bilgisine ulaşıldı.