DKTM temsilcileri, Alman bakan ile görüştü

DKTM temsilcileri, Alman Bakan Monika Bachmann ile görüştü. Görüşmede Kürtlere dönük uygulamalar ve 'PKK yasağı' gündeme geldi.

Almanya'nın Saarbrücken kentinde DKTM temsilcileri, CDU'lu Bakan Monika Bachmann ile görüştü.

Saarland mülteciler kurumunun Saarland eyaletindeki entegrasyon zirvesini boykot etmesiyle birlikte, Bakan Monika Bachmann, DKTM Saarbrücken temsilcileri ile bakanlıkta görüştü.

'PKK YASAĞI' GÜNDEME GELDİ

Saarland mülteciler kurumu, Aktion Dritte Welt Saar sivil toplumu kuruluşları ve DKTM Saarbrücken temsilcilerinin katıldığı görüşmede, Kürtlerin Almanya'da PKK yasağından kaynaklı yaşadığı sorunları gündeme geldi.

Avukat Peter Nobert, söz konusu yasağın Kürtlerin iltica ve oturum haklarını da engellediğine dikkat çekti.

Saarbrücken DKTM adına söz alan Dilan Akdoğan, Kürtlerin dil, kültür, spor çalışmalarının devletin kriminalize eden uygulamaları nedeniyle aksadığını dile getirdi. Akdoğan, PKK'nin terör örgütü olmadığını söyleyen ve Rojava Devrimi ile DAİŞ'e karşı mücadeleye vurgu yaptı.

DKTM yöneticisi Oruç Dapar, özellikle uzun dönemden beri Almanya'da yaşamasına ve vatandaşlık talebinde bulunmasına rağmen, Kürdistan'daki eylemlerde yer aldığı için talebinin reddedildiğini kaydetti.

AÇLIK GREVLERİNE DUYARSIZLIĞA TEPKİ

Gençlik Komisyonu Üyesi Rojbin Güneş, "DAİŞ'e karşı savaşan tek güç biz olmamıza rağmen ve bütün medyanın bu konuda duyarlı olmasına rağmen, bu savaşan güçlerin sembolleri yasaklanıyor" dedi.

Güneş, Almanya hükümetinin özellikle Almanya'da yürütülen açlık grevlerine de duyarsız kalmasını eleştirdi.

Aktion Dritte Welt Saar adına konuşan Gertrud Selzer ise PKK yasağının kaldırılması gerektiğini savundu.

BAKAN 'HASSASİYET GÖSTERECEĞİZ' DEDİ AMA...

Bakan Monika Bachmann ve danışmanları, Kürtlerin durumuna ilişkin hassasiyet göstereceklerini belirtti. Fakat en başından itibaren DKTM temsilcilerine karşı ön yargılı olduğu da görülen Bachmann'in, özellikle "Sizin PKK ile ne alakanız var" sorusunu vurgulaması dikkat çekti.