'Diktatör Erdoğan'ı Belçika'da istemiyoruz!'

HDK Belçika ve Belçika Hayır Platformu, 24 Mayıs'ta düzenlenecek "NATO ve Trump’a Hayır" yürüyüşüne, aynı zamanda 'Erdoğan'a hayır" demek için katılım çağrısında bulundu.

Belçika Hayır Platformu ve HDK-Belçika, Brüksel'de Belçika ve Avrupalı barış ve demokrasi güçlerinin düzenleyeceği "NATO ve Trump’a Hayır" yürüyüşüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Brüksel bu hafta 2017 NATO zirvesine ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda, Türkiye’de 16 Nisan’da başkanlığın oylandığı referandumu hile ile kazanmış gösteren ve Türkiye halklarının iradesini hiçe sayan Erdoğan’ı da ağırlıyor" hatırlatması yapılarak, şöyle denildi:

'NATO'YA VE ERDOĞAN'A HAYIR'

"Türkiye ve Ortadoğu’da savaş politikaları izlemiş, İslamcı terör örgütlerini desteklemiş ve Kürtlere saldırmış, Rojava’yı işgal planları yapan, tüm muhalifleri ve gazeteceleri hapishanelerde tutsak almış, tek bir muhalif sese tahammülü olmayan diktatör Erdoğan’ı Belçika’da istemiyoruz! Erdoğan NATO’dan daha fazla savaş, daha fazla silah, daha fazla Kürtlere yönelik saldırı istiyor! Ortadoğu’da Kürtlere yönelik saldırısını NATO eliyle meşrulaştırmak istiyor!

NATO’nun patronu ABD Başkanı Trump’ın ve Türkiye’nin İslamcı-faşist diktatörü Erdoğan’ın da katılacağı bu toplantıda, dünyamızda savaş, militarizm ve işgalleri örgütleyen ve yürütenlerin haklarımızın, barışın ve demokrasinin aleyhine planlar yaptıklarını ve yapacaklarını biliyoruz.

Halkların Demokratik Kongresi-Belçika (HDK), Türkiye ve Kürdistan’da demokrasi ve özgürlük mücadelesiyle dayanışma örgütüdür. NATO Türkiye ve Ortadoğudaki tüm darbe, savaş, işgal ve komplolardan birinci derecede sorumludur. 2016 yazı boyunca Türkiye’de Kürt şehirlerini yerle bir eden, yüz binlerce insanı yerinden yurdundan eden ve Kürdistan’da işgal rejimi uygulayan ordu, NATO ordusudur. Sadece Trump’ı değil, Erdoğan’ın Ortadoğu’yu İslamcı terör örgütleri aracılığıyla yangın yerine çeviren savaş politikalarını destekleyen, silah sağlayan ve daha fazla savaş planı yapan NATO’yu protesto ediyor ve NATO’nun dağıtılmasını istiyoruz.

Akdeniz'i bir sığınmacı mezarlığı haline getirenler aynı zamanda NATO’nun da sorumlularıdır. Militarist bir örgütün barış örgütüymüş gibi sunulmasını reddediyor, NATO’ya hayır diyoruz.

HDK-A göçmenlerin, sığınmacıların hak ve özgürlükleri için mücadele eden bir örgüttür. Gerek Avrupa'nın sınır boylarında gerekse metropollerin varoşlarında kağıtsız, kimliksiz, ötekileştirilen, dışlanan göçmenlerin ve sığınmacıların demokratik hak ve özgürlükleri için, eşit haklar için mücadele ediyoruz. Avrupa'nın dışında olduğu gibi içinde de yaşamın militarizasyonunun en önemli aygıtı olan NATO, toplumun kaynaklarının savaş sanayi ve tüccarlarının çıkarları için çarçur edilmesinin aracıdır.

Daha dün Riyad’da Suudi kralı ve Körfez ülkeleri şeyhleriyle İran’a karşı bir Arap NATO’su kurmaya girişen Trump’ı da, hırsız-katil Erdoğan’ı da, onun baş destekçisi Merkel’i de, Orban’ı ve diğerlerini de protesto ediyor, Brüksel’e hoş gelmediniz diyoruz."

KATILIM ÇAĞRISI

Açıklamanın sonunda şunlar ifade edildi:

"24 Mayıs Çarşamba günü Brüksel’de Belçika ve Avrupalı barış ve demokrasi güçlerinin düzenlediği NATO ve Trump’a hayır yürüyüşüne, Erdoğan’a da hayır demek ve enternasyonalist bir barış hareketine güç vermek üzere katılıyoruz. Türkiye ve Kürdistanlı tüm kurum ve kişileri Erdoğan’a, Trump’a ve savaş baronlarına hoş gelmediniz demek için barış yürüyüşüne katılmaya çağırıyoruz."

ADRES

Saat: 17: 00

Yer: Gare Bruxelles Nord/Station Brussel-Noord

Vooruitgangstraat, 76, 1030, Brussels