Diasporadaki Şengal Meclisinden uluslararası sessizliğe tepki

Diasporadaki Şengal Meclisi, Türk devletinin saldırılarına dikkat çekerek, "Tüm dünya Erdoğan'ın terörist ve bir diktatör olduğunu biliyor" dedi, uluslararası sessizliğe tepki gösterdi.

Diasporadaki Şengal Meclisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türk devletinin Şengal'i bombalamaya ve sivil halkı katletmeye devam ettiğine dikkat çekti.

'DAİŞ'İN BİTİREMEDİĞİNİ TAMAMLAMAK İSTİYOR'

"Türkiye, Êzidîlere karşı hedeflenen soykırımı, DAİŞ çetelerinin bitiremediği projeyi tamamlamak istiyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Bu gece Türkiye, soykırımdan kurtulan Êzidî halkını 8 kez bombaladı. Bir hastaneye kasten vurulmuş" denildi.

ULUSLARARASI SESSİZLİĞE TEPKİ

Türk devletinin saldırılarına sessiz kalan AB, ABD, BM vd. uluslararası çevrelere tepki gösterilen açıklamada, şunlar da ifade edildi:
"Tüm dünya Erdoğan'ın terörist ve bir diktatör olduğunu biliyor. Türk devleti tekrar Şengal bölgesine saldırıyor ve YBŞ pozisyonlarını bombalıyor. Türk hükümetinin Êzidî dininin soykırımını sürdürmek ve Şengal bölgesini boşaltmak istediğine yönelik hiç şüphemiz yok: Türkiye, tüm etnik kökenleri ve dini grupları kendi yöntemlerine faşizm yöntemlerine vekil ve hizmetkâr olmaya zorlamak istiyor."
Diasporadaki Şengal Meclisi, "Irak hava sahasını kontrol eden ABD'ye bir kez daha Türkiye'nin Êzidîlere saldırmasını engellemek için çağrı yapıyoruz. Ekim 2019'dan bu yana geçen beş Türk saldırısında, birçok sivil öldürülmüş ve yaralanmış durumda" diye belirtti.