CÎK Ramazan Bayramını kutladı

Ramazan Bayramını kutlayan CÎK, Müslümanların, İslam'ı kullanarak Kürtlere saldıranlara hadlerini bildirme görevi olduğunu belirtti.

Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK), Ramazan Bayramı vesilesiyle yazılı mesaj yayımladı.
Mesajda, "Peygamber Efendimiz (s.a.v) ilk mücadelesini cehalete karşı vermiştir. İlim ve irfan ile, insanın sömürü, haksızlık ve zulme karşı neden ve nasıl direnmesi gerektiğini öğretmeye çalışmıştır" denildi.

'İSLAM'I KULLANIP HALKIMIZA SALDIRIYORLAR'

"Kuran, bütün bu kötülüklere son vermek, bireye inanç, kimlik ve şahsiyet kazandırmak için bu ayda vahiy olunmuştur" vurgusunda bulunulan mesajda, şunlar ifade edildi:
"Ülkemiz Kürdistan’da yıllardır halkımız zulüm, baskı ve şiddet altında yaşamaktadır. Nemrut ve Firavun'ların o zamanki Müslümanlara yapmadığı zulmü, isimleri Müslüman olan devletler mazlum halkımıza yapmaktadır. Sahte İslam’a karşı çıkan din alimlerimiz, dürüst Müslümanlar ve halkımız ya katledildi ya da zindanlara atılarak yok edilmektedirler. Bu durum katmerleşerek sürmekte, halkımıza ve dürüst Müslümanlara uygulanan bu vahşet arşı alayı inletmektedir. İktidar ve devlet sahipleri Arap-Fars ve Türk milliyetçiliğine İslam dini kılıfı geçirerek dini tutsak ettiler. Müslümanları, Kuran’ı doğru ve yanlışları birbirinden ayırt edemez hale getirdiler."
İslam adına hareket ettiklerini söyleyenler, Kürt adına ne varsa yok etmeye yemin etmişlerdir. Bir halkı, kurşuna dizmekte, uçak ve bombalarla yok etmekteler. Bakur’da, Rojava’da, Başur’da ve Rojhilat’ta Kürtler büyük bir katliam ve yıkım ile Ramazan’ı karşılamaktadırlar."

'GÖREVİMİZ ZALİME HADDİNİ BİLDİRMEK OLMALI'

CÎK, açıklamasının sonunda, "Müslüman Kürtlere ve İslam alemine büyük görevler düşmektedir. Görev, İslam’ın izzetini ayaklar altına alan bu cahil, barbar ve zalim iktidarlara adaleti yerleştirene kadar, hadlerini bildirmek, mazlumlara şefkat elini uzatmaktır" dedi.