Berwarî ve Kanî Masî’de KDP’nin baskıları arttı

Berwarî ve Kanî Masî ilçesinde baskılarını artıran KDP bölge halkının ekili tarla ve bahçelere gidişini engelliyor.

Güney Kürdistan’ın Berwarî bölgesi ve Kanî Masî ilçesine dönük aldığı kararlar her geçen gün daha iyi açığa çıkıyor. KDP güçleri son günlerde 3 yeni kontrol noktası inşa ederken, bölgeye yeni güçler de sevk etti. Bununla da yetinmeyen KDP güçleri son olarak Berwarî bölgesinde yaşayan halkın yerleşim yerlerine gitmelerini de engellemeye başladı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre KDP güçleri, bütün sivil araçları kontrol ederek, uzun bir süre bekletiyor. Ayrıca bölge halkının ekili tarla ve bahçelerine gitmelerini de engelleyen KDP Berwarî bölgesi ve Kanî Masî ilçesinde akşam saat 7’den sabah saat 7’ye kadar dışarıya çıkılmasını yasakladı.

YASAK KARARI TÜRK DEVLETİYLE İŞBİRLİĞİNİN SONUCU

Bölge halkı söz konusu saatlerde Türk devletine ait keşif uçaklarının uçtuğuna dikkat çekerken, yasak kararının KDP ve Türk devletinin işbirliği sonucu olduğunu ifade ediyor. Berwarî bölgesinden ismini açıklanmasını istemeyen K.F. halkın KDP’ye dönük tepkisinin son günlerde arttığını bildirdi.

KDP’nin son uygulamaların bölgede gerginliğe yol açtığını ifade eden K.F. devamla şu bilgileri verdi: “Sadece gerillaya değil, bölge halkına karşı da olumsuz siyasetini devreye sokan KDP’nin bu uygulamalarını kınıyoruz. Kendi ülkemizde kendi topraklarımıza gitmemiz kadar doğal bir hak olamaz, ancak KDP bu hakkı elimizden almaya çalışıyor.”

“PKK’Yİ SUÇLAMALARI BÜYÜK BİR HAKSIZLIK”

‘PKK bölge halkının topraklarına dönüşünü engelliyor’ şeklinde asılsız suçlamaların büyük bir haksızlık olduğuna dikkat çeken aynı isim “Çünkü topraklarımıza gidişi KDP’nin kendisi engelliyor. Şayet KDP’nin bu uygulamaları devam ederse, halkın tepkileri artacak ve kitlesel protestolara yol açacak” dedi.