Belediye gasplarına tepkiler sürüyor-YENİLENDİ-I

AKP/MHP’nin HDP’li 5 belediyeyi gasp etmesi, Almanya ve Fransa’da düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kentindeki eylem Königplatz’da yapıldı. TEV-DEM bayrakları ile Türk devletinin Kürt halkına yönelik saldırılarının kınandığı pankartların taşındığı eylemde, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Hoch die internationale Solidarität” sloganları atıldı. Eylemde Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinen Ciwanên Azad aktivistleri de bildiri dağıttı.

STUTTGART

Stuttgart’ta da DKTM’nin organizesi ile Türk devletinin belediyeleri gasp etmesi protesto edildi.

Stuttgart Marktplatz'da bir araya gelen Kürdistanlılar bir açıklama yaparak Türk devleti ve KDP ortaklığı Zîne Werte ve Maxmur saldırıları kınanırken HDP'nin kazanımları totaliter Erdoğan rejimi tarafından gasp edildi" denildi.

Açıklamada, KDP’nin Türk devletiyle olan iş birliğine de dikkat çekilerek Güney Kürdistan yönetimine saldırılara ortak olma çağrısı yapıldı.

Sık sık, "Bîjî berxwedana Kurden azad”, “Kahrolsun ihanet”, “Türk devleti Başûr'dan defol”, “Jîn, Jîyan Azadî”, “HDP yalnız değildir”, “Hırsız Erdoğan ellerini halkın seçilmişlerinden çek" sloganları atıldı.

FREIBURG

Freiburg’da da belediyelerin gasp edilmesi bir eylemle protesto edildi. Europaplatz’da düzenlenen eylemde kayyum atamalarına yönelik bir basın açıklaması yapıldı.

Kürtlere yönelik yıllardır süren soykırım operasyonlarına devam edildiğinin belirtildiği açıklamada, milyonlarca insanın oylarıyla seçilen HDP’li belediyelere yönelik kayyum atanmasının demokrasiye karşı işlenmiş bir suç olduğu belirtildi.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de de belediyelerin gasp edilmesi Türk elçiliği önünde protesto edildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda HDP’li belediyelerin gasp edilmesi protesto edilirken, seçimle gelen iradeye darbenin hukuksuz olduğuna dikkat çekildi.

Eylemde konuşan Die Linke Milletvekili Hakan Taş, “AKP/MHP’nin yaptığı darbeyi kınıyoruz. Seçimle gelen irade hukuksuz bir şekilde gasp edildi” dedi.

Mitingden sonra elçilik binası önüne siyah çelenk bırakıldı.

MARSİLYA

Marsilya’da bugün AKP- MHP’nin belediyeleri gasp etmesi Avrupa Parlamentosu temsilciliği önünde protesto edildi.

Belediyelerin gasp edilmesini kınayan Kürdistanlılar, Avrupa’nın daha fazla sesiz kalmasında kınadı. Eylemde, “Kayyum darbedir, HDP irademizdir” pankartları da taşındı. Eylemde “Terörist Erdoğan”, “Faşişt Erdoğan” sloganları atarak dağıldılar.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te de TCŞ ve JCA aktivistleri, belediyelerin gasp edilmesini bir sivil itaatsizlik eylemi ile protesto etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayraklarının da taşındığı eylemde yol da aralıklı bir şekilde trafiğe kapatıldı.

Eylemde, “Faşist Erdoğan”, “Terörist Türkiye”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.I