Basel’de Öcalan’a özgürlük talep edildi

Basel’de bir araya gelen Kürdistanlılar, Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çekerek, Öcalan’a özgürlük Kürdistan’a statü istedi.

Ciwanen Azad öncülüğünde İsviçre’nin Basel Kentinde düzenlenen mitingle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çekildi. “Kürdistan’a statü Öcalan’a Özgürlük” sloganıyla Basel Claraplatz’da gerçekleştirilen eylemde, Öcalan posterleri ve PKK, YPG bayrakları açılırken sık sık “Öcalan’ özgürlük” sloganları atıldı.

Eylemde Ciwanen Azad İsviçre, Basel Dem-Kurd ve PYD adına yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çekilerek, Öcalan’ın özgürlüğü için mücadelenin daha da yükseltilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

‘İMRALI TECRİDİ KIRILMALI’

4 parça Kürdistan’da içinde geçilen sürecin önemine değinilen konuşmalarda, Öcalan’ın özgürlüğünün Kürt halkı için vazgeçilmez bir önem taşıdığı vurgulandı. Her koşul altında mücadelenin daha da yükseltilmesi gerektiğinin altı çizilen konuşmalarda, Kürt gençleri ve kadınları öncülüğünde İmralı tecridinin kırılması gerektiği ifade edildi.

Eylem yapılan konuşmaların ardından yapılan 10 dakikalık oturma eyleminin ardından “Öcalan’a özgürlük” sloganları eşliğinse sonlandırıldı.