Avusturya'dan "Türkiye Balkanları karıştıracak" uyarısı!

Türkiye'nin Kosova, Bosna ve Arnavutluk'u etkileyerek bölgede söz sahibi olmaya başladığını söyleyen Avusturya Savunma Bakanı Hans-Peter Doskozil Avrupa Birliği ülkelerini uyardı.

Avusturya Savunma Hans-Peter Doskozil, Almanya'da günlük yayınlanan gazetelerinden Die Welt'e Balkan ülkelerindeki gelişmeleri değerlendirdi. Balkanlarda Avrupa Birliği'nin gittikçe gücünü kaybettiğini belirten Avusturyalı yetkili, Türkiye ve Suudi Arabistan'ın ise İslamiyet'i kullanarak bölgede güçlendiğini söyledi.

"TÜRKİYE BÖLGEYE DAHA FAZLA ASKER GÖNDERECEK"

Özellikle de Türkiye'nin Balkan ülkeleri üzerinde etkili olmaya çalıştığına dikkat çeken Avusturya Savunma Hans-Peter Doskozil "Türkiye NATO misyonu adı altında bölgeye daha fazla asker göndermeye çalışacak. Bu durum bölgede inşa edilen demokrasi ve istikrara zarar verecek" uyarısını yaptı.

Türkiye'nin Kosova, Arnavutluk, Bosna ve hatta Sırbistan'da gittikçe söz sahibi haline geldiğini ve bu durumun tehlikeli olmaya başladığını belirten Avusturyalı yetkili, Avrupa Birliği'ni uyardı. Özellikle Almanya'nın harekete geçmesini isteyen Avusturya Savunma Bakanı "Balkanlar'daki gelişmeleri kaygıyla izliyoruz. AB ve Almanya Türkiye'nin Balkanlar'da sürdürdüğü angajmana sessiz kalmamalı" dedi.

TÜRKİYE BÖLGEDE CAMİİLERİ İNŞA EDİYOR!

Son dönemlerde AKP rejiminin Balkanlar'da inşa ettiği camii sayısı artmıştı. Bu camiiler Türk devletinin Diyanet İşleri'ne bağlı çalışıyor. Özellikle Yugoslavya iç savaşı sırasında Banja Luka ve Saraybosna'da yıkılan camileri restore eden Türkiye, buralara kendi imamlarını yerleştiriyor.

Türkiye Bosna ve Güney Sırbıstan'da insani yardım kuruluşları adı altında örgütlenirken, Kosova'da ise temel gıda ürünleri, karayolu ve demiryolu yapımı ile enerji sektörü Türk şirketlerine ait. AB Balkanlar'da en fazla ekonomik destek sunarken, Türkiye ve Rusya ise yatırımları en fazla dikkat çeken iki ülke.