Avrupa’daki Kürtlerin tepkileri sürüyor-YENİLENDİ-I

Türk devletinin Medya Savunma Alanları, Maxmur ve Şengal’e yönelik düzenlediği saldırılar Avrupa’da kitlesel eylemlerle protesto ediliyor.

Almanya’nın Hamburg, Köln, İsviçre’nin Solothurn, Cenevre ve Fransa’nın Marsilya, Paris'in Villeneuve Saint George, Avusturya'nın Graz ve İsveç'in Borlänge kentlerinde alanlara çıkan Kürtler ve dostları, işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Mönckeberg Caddesi’nde yapılan mitingde HDP’ye yönelik yapılan siyasi darbe de protesto edildi.

Anti-faşist otonomcu Alman grupların da destek verdiği mitingde Sol Parti Hamburg Grup Başkanı Cansu Özdemir de bir konuşma yaptı. Özdemir, saldırılara karşı uluslararası güçlerin sessizliğini kınadı.

Alman sol otonomcu grup temsilcilerinin de konuşmalarından sonra miting, “Terörist Erdoğan”, “Katil devlet", “Yaşasın devrimci mücadele” sloganları ile sona erdi.

KÖLN

Almanya’nın Köln kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

YPG, YPJ, TEV-DEM ve TJK-E bayraklarının taşındığı yürüyüşte AGİF, ATİF, Younge Stroung bayrakları da taşındı.

Almanca “Kürt toplumuna karşı soykırımı durdur”, “Biz DAİŞ’i yendik, sıra sizin Erdoğan'ı durdurmanızda”, “Efrîn için hep birlikte”, “Erdoğan'a silah yok” pankartı taşındı.

Sık sık atılan “Kürdistan’daki katliamları durdurun”, “Bütün işgalciler Kürdistan'dan defolun”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları ile halk Neumarkt’a geldi. Burada ise bir miting düzenlendi.

Eylem konuşmalar ve bildirilerin okunmasıyla sona erdi.

SOLOTHURN

İsviçre’nin Solothurn kentinde de 1 Mayıs alanında bir araya gelen eylemciler düzenledikleri yürüyüşle Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

Türk devletinin işgal saldırılarına dikkat çeken ve üzerinde "Türk devleti Kürt halkına katliam yapmak için saldırıyor. Katliam ve işgale karşı direneceğiz" yazılı pankart ve dövizlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri taşıyan eylemciler buradan sloganlarla yürüyüşe geçti.

Yeniden 1 Mayıs alanına gelen halk bir eylem düzenledi. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylem, konuşmalar ve bildirilerin okunmasıyla sona erdi.

CENEVRE

İsviçre’nin Cenevre kentinde de bir eylem düzenlendi. Merkez postane önünde düzenlenen eylem bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Eylemde yapılan konuşmalarda İsviçre’nin Türk devleti ile olan ticari ilişkilerine dikkat çekildi. BM nezdinde tüm Avrupa devletlerinin Kürt halkının yanında işgal ve katliamlara karşı ortak tavır alması gerektiği belirtildi.

Eylem, Fransızca bildirilerin okunmasının ardından sloganlarla sona erdi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de TCŞ aktivistleri bir eylem ile saldırıları protesto etti.

Belle Mai meydanında bir araya gelen gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, PKK, YPG, YPJ ve TCŞ flama ve bayrakları ile yürüyüşe geçti. “Kürtleri öldürmekten vaz geçin” yazılı pankartın da taşındığı eylemde sloganlar atıldı, bildiriler dağıtıldı.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’e bağlı Villeneuve-Saint-George banliyösünde TCŞ ve JCA aktivisti gençlerin düzenlediği bir eylem ile işgalci Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Fransızca, “Türk faşizmine hayır” ve “Terörist Erdoğan” yazan bir pankart taşıyan gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ve PKK-KCK bayraklarını açtı. Şehir içerisinde yapılan yürüyüşte gençler sık sık “Katil Erdoğan”, “Bijî Serok Apo” ve “Faşist Türk rejimi Kürdistan’dan defol” sloganlarını attı.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde de düzenlenen bir eylem ile Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Herrengasse’de bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin soykırım ve işgal saldırılarını protesto etti.

BORLANGE

İsveç’in Borlänge kentinde de bir protesto eylemi düzenlendi. Eylemde yapılan konuşmalarda vahşet ve barbarlığa Kürdistanlıların serhildan ruhu ile tepki göstermesi gerektiği belirtildi. Eylemde sık sık, “Faşist devlet”, “Terörist devlet Kürdistan’dan defol” sloganları atıldı.