YENİLENDİ - Avrupa’daki Kürtler Öcalan için alanlarda

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecride dikkat çekmek ve özgürlüğünü talep etmek amacıyla Paris, Brighton, Den Haag, Basel ve Kopenhag'da eylemler düzenlendi.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek yapılan eylem dördüncü gününde devam etti.

Paris Chatelet Le Halles meydanında Mantes La Jolie Demokratik Kürt Toplum Merkezi meclisi üyeleri Öcalan üzerinde uygulanan tecride dikkat çekmek için bilgilendirme standı açtı.

Fransızların yoğun ilgi gösterdiği standa "Öcalan'a özgürlük" pankartı ve dövizleri taşındı.

Öcalan üzerinde uygulanan tecridin konu edinildiği bildirilerin dağıtıldığı eylemde Mantes Le Jolie DTKM Eşbaşkanı Vehbi Yüksel, Paris'te yaşayan tüm Kürdistanlıların ve dostlarının Cumartesi günü "Öcalan'a özgürlük" yürüyüşüne güçlü katılım çağrısında bulundu.

BRIGHTON

İngiltere’nin Brighton kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride dikkat çekmek amacıyla şehrin en işlek yerlerinden biri olan Old Steine’da stant açıldı.

Brighton Kürt Halk Meclisi tarafından organize edilen eylemde ‘Öcalan’a Özgürlük’ pankartı açan Kürdistanlılar, Britanyalıları dağıttıkları bildirilerle de Öcalan’a uygulanan tecrit hakkında bilgilendirme yapıldı.

“Öcalan’a özgürlük” kampanyası kapsamında başlatılan eylem yarın da devam sürecek.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde de aynı amaçla eylem düzenlendi.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde de Ronahi Kadın Meclisi ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin, Kantan Parlamentosu önünde düzenlediği stant eylemi 3’üncü gününde de devam etti.

Bildirilerin dağıtıldığı eylemde Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek amacıyla bilgilendirme de yapıldı.

“Öcalan’a özgürlük” pankartının açıldığı eylemde yüzlerce bildiri dağıtıldı, sloganlar atıldı.

Basel’de Cumartesi günü Claraplatz’da düzenlenecek kitlesel miting ile eylemler devam edecek.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da Öcalan’a yönelik uygulanan tecride dikkat çekmek amacıyla yapılan stant eylemi de ikinci gününde devam etti.

Gammel Torv Meydanı’nda düzenlenen eylem Danimarka Demokratik Kürt Toplum Meclisi tarafından organize edilen edildi.

"Öcalan'a özgürlük" pankartı ve Öcalan posterleri açan Kürdistanlılar, Danca ve İngilizce dillerinde bildiriler dağıtarak Kürt halk önderi Öcalan üzerinde uygulanan tecrit hakkında bilgilendirme yaptılar.

Demokratik Kürt Toplum Meclisi yetkilileri başta tüm Kürdistanlıları ve tüm devrimci demokratları, barışın ve halkların özgürlüğünün teminatı olan Rêber Apo etrafında kenetlenip Kürdistan'da tasfiye, inkar ve imha politikalarının son bulması için Önderliğimizi sahiplenmeye çağırıyoruz" çağrısı yaptı.