AvEG-Kon ve ATİK'ten darbeye karşı direniş çağrısı

AvEG-Kon ve ATİK, vekilliklerin düşürülerek Meclis'te darbe yapıldığına dikkat çekerek, "AKP saltanatını uzatmak istiyor" dedi. Kurumlar, kamuoyunu mücadeleye çağırdı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) ve Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK), Meclis'teki darbeye ilişkin yazılı açıklamalar yaptı.

AvEG-Kon, dokunulmazlıkların kaldırılmasında CHP'nin de payı olduğunu vurgulayarak, kayyum gasplarına da dikkat çekti.

Açıklamada, "Faşist, ırkçı, tekçi, barbar zulüm düzeni Türkiye’de başta Kürtler olmak üzere bu zulüm düzeninde en çok katliama uğrayan muhalif kadınlara, aydınlara, gazetecilere, adalet, demokrasi ve özgürlük talep edenlere yaşam hakkı tanımıyor" denildi.

Yaşananların Türk burjuvazisinin yüz yıllık sömürgeci politikasının tezahürü olduğunu vurgulayan AvEG-Kon, şunları da kaydetti:

"Kürt halkı politik halklarını almak için hiçbir zaman alternatifsiz olmamıştır. Bugün de değildir. Artık sorun Türkiye halklarının politik özgürlükler ve demokrasi için kendi alternatiflerini büyütmesidir. Kürt halkının ve Türkiye halklarının iradesine yönelik saldırı karşısında direnecek ve direnişi büyüteceğiz."

'SALTANATINI UZATMAK İSTİYOR'

ATİK de halkın iradesine darbe yapıldığını vurgulayarak, "AKP-MHP katiller, tecavüzcüler ve mafya sürüsü için af yasasını pandemi bahanesiyle yasallaştırıp, hapishaneleri boşaltarak, onların yerine devrimcileri, yurtseverleri, halkın iradesi ile seçilmiş muhalif belediye başkanlarını, milletvekillerini doldurarak, 'dikensiz gül bahçesinde' tek adam saltanatını mümkün olabildiğince uzatmak istiyor" dedi.

Açıklamada, "Avrupa kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz. Başta Avrupa’daki yerli demokratik güçler ve göçmen kurumları olmak üzere, halkın iradesine sahip çıkmayı kendisine görev bilen, adaletten yana olan tüm kurum ve kişileri, bu darbeye karşı sesini yükseltmeye, milletvekillerini sahiplenmeye ve serbest bırakılmaları için aktif mücadeleye çağırıyoruz" denildi.