6 kentte işgal saldırıları protesto edildi

Türk devletinin Şengal, Maxmur Mülteci Kampı ve Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırıları Yunanistan’ın başkenti Atina, Fransa’nın Marsilya, Strasbourg, Almanya’nın Nürnberg, Kassel ile İtalya'nın Milano kentlerinde protesto edildi.

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları, Şengal ve Maxmur Mülteci Kampı’na yönelik düzenlediği saldırılar Avrupa’da protesto ediliyor.

ATİNA

Kürdistan Kültür Merkezi ve Devrimci Gençlik Hareketi’nin çağrısıyla düzenlenen yürüyüşe binlerce Kürdistanlının yanı sıra anarşist ve sol, sosyalist gruplar katıldı. Yunan halkının yoğun destek verdiği yürüyüş, Akademia Meydanı’ndan başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dev posteri, PKK ve KCK bayrakları ile Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarını anlatan Yunanca, İngilizce ve Kürtçe pankartların taşındığı yürüyüş, kentin ana caddeleri boyunca devam etti. Yürüyüş boyunca işgal saldırılarına ilişkin Yunanca bildiriler de dağıtılırken, çevreden geçen halkın da alkış ve ıslıklarla yürüyüşe destek verdiği görüldü.

Sık sık “Faşist, katil Erdoğan” ve “Bijî berxwedana PKK” sloganlarının atıldığı yürüyüş, Türkiye konsolosluğuna kadar sürdü. Polislerce yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı konsolosluk önünde Yunanca bir bildiri okundu. Ardından Kürdistan Kültür Merkezi adına konuşan Şerzan Amed, Türk devletinin zayıflığını Kürt halkına yönelik barbarca saldırılarla gizlemeye çalıştığını belirterek, “Bu halkın fedaileri, bu halkın gençleri olduğu müddetçe hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır. Faşizmi direnişimizle boşa çıkaracağız. İşgal ve saldırılara karşı duruşumuz Kasım Engin duruşudur. Duruşumuz Mehmet Tunç, Çiyager duruşudur” dedi.

Eylem Türk devletinin saldırılarının kınandığı sloganlarla sona erdi.

NÜRNBERG

Almanya’nın Nürnberg kentinde Türk devletinin Medya Savunma Alanları, Şengal ve Maxmur Mülteci Kampı’na yönelik düzenlediği saldırılar düzenlenen bir eylem ile protesto edildi.



Nürnberg Medya Halk Evi tarafından Jakobplatz’da düzenlenen eyleme çok sayıda Kürdistanlı ve dostları katıldı. Eylemde sık sık "Bijî berxwedana Maxmur", "Terörist Erdoğan", "Faşist Türk devleti Kürdistan'dan defol" sloganları atıldı. Türk devletinin işgal saldırıları yapılan konuşmalarla kınanırken, Kürt halkı ve dostlarına işgal ve soykırım saldırılarına karşı alanlarda mücadeleyi yükseltme çağrısında bulunuldu. Yapılan eylem slogan ve alkışlarla son buldu.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Navenda Civaka Kurd’un çağrısı ile düzenlenen eylem Königplatz’da yapıldı.

TEV-DEM bayrakları ve üzerinde Almanca “Tüm dünya koronavirüs ile savaşırken Erdoğan savaş uçaklarıyla Kürdistan’da Kürtleri bombaladı” yazan pankart açtı.

Almanca ve Kürtçe sloganlarla Türk ve Alman devletlerinin işbirliği de protesto edildi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistleri, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği saldırıları bir yürüyüş ve mitingle kınadı.

Vieux Port meydanında bir araya gelen gençler, Jouliet Meydanı’na kadar yürüdü.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, PKK, YPG, YPJ ve TCŞ flamaları ile “Kürtleri öldürmekten vazgeçin”, “Avrupa yaşananlara sessiz kalma” pankartları taşındı.

Bildirilerin de dağıtıldığı eylemde yapılan konuşmalarda eylemlerin süreceği belirtildi.

STRASBOURG

Türk devletinin saldırıları Fransa’nın Strasbourg kentinde de bir eylemle protesto edildi. TCŞ ve JCA aktivistlerinin düzenlediği eylem kentin tren istasyonu önünde yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, PKK, KCK bayrakları taşıyan eylemciler sık sık slogan attı.

MİLANO

İtalya’nın Milano kentinde de Türk konsolosluğu önünde düzenlenen bir eylemle saldırılar protesto edildi.

Eylemde taşınan pankartlarda, “Katil Erdoğan, kanlı ellerini Kürdistan’dan çek” yazılı pankartlar taşındı.

Konsolosluk önünde yerlere “Katil Erdoğan” yazıları yazan eylemciler kapıya da PKK bayrağı astı.

Eylem, PKK, YPG, YPJ ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin açılması, “Katil Erdoğan”, “Diktatör Erdoğan”, “Faşist Erdoğan” sloganları ile sona erdi.