Atina’da Kasım Engin anıldı, işgal saldırıları protesto edildi

Atina’da Türk konsolosluğuna yürüyen yüzlerce kişi, PKK Merkez Komitesi üyesi Kasım Engin andı ve Türk devletinin Kürdistan’da süren saldırıların protesto etti.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Kürdistan Kültür Merkezi ve Devrimci Gençlik Hareketi’nin çağrısıyla Akademia Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi, işgalci Türk devletinin hava saldırısında şehit düşen PKK Merkez Komitesi Üyesi Kasım Engin’i anmak ve işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dev posteri ile PKK, KCK bayraklarının yanı sıra Kasım Engin’in posterleri ve işgal saldırılarının kınandığı İngilizce, Yunanca yazılı pankartların taşındığı yürüyüşte, sık sık “Katil, faşist Erdoğan”, “Bê Serok jiyan Nabe” ve “Bijî berxwedana PKK” sloganları atıldı.

Atina’nın ana caddeleri boyunca devam eden yürüyüşte, Türk devletinin işgal saldırıları ile Kuzey Kürdistan’da halkın temsilcilerinin tutuklanmasına ilişkin Yunanca bildiriler de dağıtıldı. Yürüyüş boyunca Yunan halkı da alkışlarla yürüyüşe destek verdi.

KÜRT HALKI BOYUN EĞMEDİ

Yürüyüş, Türkiye konsolosluğuna kadar sürdü. Polislerin adeta ablukaya aldığı konsolosluk önünde miting yapıldı. Burada Kürdistan Kültür Merkezi adına Yunanca bir bildiri okundu. Ardından konuşan Kürt siyasetçi Selim Sadak, Kürt halkının bulunduğu her yerde insanlık değerleri için mücadele ettiğini söyledi. Kürt halkına yönelik barbarca saldırıların gerçekleştirildiğini ifade eden Sadak, “Devrimci önderler ve Kürdistan’ın her parçası savaş uçaklarıyla hedef alınıyor, Kürt halkının temsilcileri, milletvekilleri tutuklanıyor. Daha önce de bomba yağdırdınız, Kürt halkının temsilcilerini tutukladınız ama bu halk size boyun eğmedi. Kürt halkı hiçbir zalimin, barbarın zulmüne boyun eğmedi, bundan sonra da eğmeyecektir” dedi.

Eylem sloganlar eşliğinde sona ererken, Devrimci Gençlik Hareketi üyesi gençler Türk konsolosluğunun önüne işgal saldırılarını kınayan pankartlar astı.