Antep’te sessizliği bozan bir ses : Bu ülke diktatör seviyor !

France 24 haber kanalı Türk hükümetinin Efrîn’e yönelik savaş ve propagandasını konu alan bir haber yayınladı. Kimsenin konuşmaya cesaret edemediğine dikkat çeken haber kanalı Antep’de sessizliği bozan bir Kürd’e dikkat çekti.

France 24 kanalı, “Suriye’de Şam yakınındaki Doğu Guta halen bombaların altında ama ülkenin kuzeyinde başka çatışmalar kasıp kavuruyor. Erdoğan’ın ordusu hem askeri operasyon hem de propaganda yürütüyor” dedi.

Sınır bölgelerindekilerin görüşlerine yer verilen haberde, yaşlı bir kişinin “Kürtler gelip bize saldırana kadar bölge hemen hemen güvenliydi” şeklindeki sözlerini, Türk ordusunun söylemi olduğuna dikkat çekildi.

Türk devletinin bölgede hem askeri operasyon hem de propaganda savaşı yürüttüğüne dikkat çeken haber kanalı, bir Arap köylü ile söyleşiye devam ediyor. Söyleşi başladığında bir Türk subayın geldiğini yazan Fransız televizyon kanalı, “Yanında bir de, söylenilenlerin Türk devletinin propagandasına uygun olup olmadığını doğrulamak için çevirmen vardı. Gruptan uzaklaşmak imkansızdı” diyor.

Türk devletinin bu saldırılarda genellikle çok genç Suriyelilere dayandığına da dikkat çeken France 24, şaşırtıcı bir şekilde konuşmayı kabul ettiğini belirtiyor. Ancak yine Türk ordusunun konuşmayı gözeterek kısa sürmesine neden olduğunu belirten France 24, şöyle devam ediyot: “Televizyonlarda, gazetelerde Türk propagandası en yoğun şeklide sürüyor: Efrîn’den sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm Kuzey Suriye’ye el koymak istiyor.”

Özellikle Antep’teki Erdoğan propagandasına dikkat çeken haber kanalı, burada Erdoğan’dan yana olan görüşlere dikkat çekiyor. Türkiye’de Efrîn’e saldırıları eleştirenlerin hapse atıldığını kaydeden France 24, Antep’teki Kürt mahallesi Vatan sakinlerinin mikrofonlardan kaçtığını kaydediyor. France 24 şöyle devam ediyor: “Ama Mesut yasağı deliyor: Beni kaydetmek mi istiyorsunuz, hadi yapın. Ben sadece Allah’tan korkarım. Olağanüstü Hal altında yaşıyoruz. Eğer beş kişi bir araya gelirse, hapse atılıyorlar. Çok sayıda kişi Efrin’e yönelik operasyona karşı ama konuşamıyorlar. Bu ülkede insanlar diktatörü seviyor. Bir diktatör görmek istiyorlar.”

France 24, Erdoğan’ın Efrin’e yönelik operasyondan faydalanarak milliyetçi ateşi yükseltmek ve muhalefeti bastırmak istediğine dikkat çekiyor.