Almanya ve Fransa’da, Rojava devriminin yıldönümü kutlandı

Almanya’nın Bielefeld, Münster, Nürnberg ile Fransa’nın Marsilya ve Toulouse kentlerinde düzenlenen eylemlerle Rojava devriminin yıldönümü kutlandı.

BİELEFELD

Rojava devriminin 8’inci yıldönümün vesilesiyle Bielefeld’de “Bi hev re Serhildan” şiarı ile bir kutlama yapıldı.

TEKO-JIN, TCŞ, YXK ve JXK, öncülüğünde “Devrim halkların umudu - Hep birlikte direnişe!” şiarıyla coşkulu bir yürüyüş gerçekleşti.

HBF önünde toplanan gençler, Kürdistan’ı ve enternasyolistlere polis müdahale ederek yürüyüşü provoke etmek istedi.

Polisin provokasyon girişimlerine rağmen gençler kararlılıkla kutlamasını yaptı.

Rojava'daki devrimin 8. yıldönümü için dünya çapında yapılan #RiseUp4Revolution eylem günlerinin bir parçası olarak, gerçekleşen ve birlikte direniş mesajı verilen yürüyüşte “Biji Serok Apo“, “Bijî berxwedan û şoreşa Rojava“, “Şehîd namirin”, Jin, Jiyan, Azadî” sloganları atıldı.

Yürüyüş Kesselbrink meydanında yapılan konuşmalar ve çekilen halaylarla sona erdi.

MÜNSTER

Almanya’nın Münster kentinde de Kürdistanlılar Rojava devriminin yıldönümünü bir yürüyüş ile kutladı.

Kentin en işlek caddelerinden geçerken bildirilerin okunduğu ve sloganların atıldığı yürüyüş ardından da Türk Konsolosluğu önünde açıklama yapıldı.

NÜRNBERG

Nürnberg kentinde de bir mitingle Rojava devriminin yıldönümü kutlandı. Nürnberg Medya Halk Evi tarafından Jakobplatz’a düzenlenen yürüyüş ardından bir miting yapıldı.

Kürdistanlılar ve Almanların katıldığı yürüyüşte "Rojava'da direniş zamanı, dünyanın her yetinde Rojava'yı savunacağız" pankartı taşınırken sık sık "Bijî berxwedana Rojava", "Jin jîyan Azadî", " Terörist Erdoğan", "Yaşasın enternasyonalist direniş" sloganları atıldı.

Mitingde yapılan konuşmalarda Rojava devriminin tüm halklar ve inançlar için umut olduğu vurgulanırken, Türk devletinin işgal saldırıları ve katliamlarının devam ettiği belirtilirken, işgal ve katliamlara karşı direnişinde devam ettiği vurgulandı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de devriminin 8’inci yılı kutlandı.

DTM öncülüğünde yürüyüş ve mitingle kutlanan eylem Canabiere Meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları dev YPG, YPJ bayrakları ile “Rojava devriminin yıldönümü kutlu olsun” yazılı pankart, Arin Mirkan ve Avesta Xabur’un pankartları taşındı.

Yürüyüş boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve saldırılara dönük çok sayıda bildiride dağıtıldı.

Yürüyüş Vieux Port meydanında miting ile devam etti. Kürdistan devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan miting konuşmalarla sona erdi.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde de bir miting ile Rojava devriminin yıldönümü kutlandı. Capitole Meydanı’ında düzenlenen miting yapılan konuşmalar arından sona erdi.