Almanya: Türk çetesi Erdoğan'ın adamları

NRW Eyaleti'nin içişleri bakanlığı tarafından hazırlanan rapora göre "Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar) adlı Türk çetesi Erdoğan rejimiyle sıkı ilişkileri var.

Çetenin başta Kürtler olmak üzere Erdoğan iktidarına muhaliflere karşı kullanıldığı belirtiliyor.

Son yıllarda başta Almanya, Hollanda ve Avusturya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde boks kulübü adı altında örgütlenen "Osmanen Germania" (Almanyalı Osmanlılar) çetesinin AKP hükümeti tarafından örgütlendiği belgelendi.

Spor grubu adı altında örgütlenen ancak başta kara para aklama, uyuşturucu, silah ve kadın ticareti olmak üzere kirli faaliyetleri bulanan "Osmanen Germania" çetesine ilişkin Almanya'nın en büyük eyaleti Kuzey Ren Vestfalya (NRW) yönetiminin gizli bir rapor yazdığı ortaya çıktı.

ÇETEYE İLİŞKİN RAPOR MECLİSTE

NRW'de yayın yapan medya kuruluşlarının aktardığına göre rapor eyaletin içişleri bakanlığınca hazırlandı ve eyalet meclisine sunuldu. Raporda çetenin AKP rejimiyle sıkı ilişkileri olduğu belirtiliyor.

Raporda ayrıca Türk hükümetinin bu çete üzerinden Almanya'da başta Kürtler olmak üzere muhalif gruplara karşı mücadele etme niyetinde olduğu ifade edildi. NRW içişleri bakanı Herbert Reul'in imzasını taşıyan raporun önümüzdeki günlerde eyalet meclisinde tartışılacağı öğrenildi.

Almanya'da hızlı büyüyen grupların başında gelen ve 2015 yılında kurulan Osmanen Germania'ya 2500 kişinin üye olduğu belirtiliyor. Motosiklet kulübü ile boks kulübü karışımı bir yapıya sahip çete en çok ise NRW'de aktif. Grup; Aachen, Bielefeld, Bochum, Dortmund, Düsseldorf, Duisburg, Essen, Köln ve Münster kentlerinde örgütlü.

ALMAN POLİSİ ÇETE ÜYELERİNE BASKINLAR YAPMIŞTI

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Almanya'da Darmstadt Savcılığının talimatı ve Hessen Eyaleti Krimal Dairesinin öncülüğünde Osmanen Germania çetesine yönelik birçok kentte baskınlar gerçekleşmişti. Baskınlarda uyuşturucu ve silah ele geçirilirken birçok kişi de gözaltına alınmıştı.

Uzun bir süredir çetenin AKP rejiminin bir kolu gibi çalıştığı ve MİT tarafından örgütlendiği belirtiliyordu. 9 Kasım 2016'daki baskın sırasında Alman basınına konuşan bir polis yetkilisi Osmanen Germania'nın Türk istihbaratı ile ilişki içerisinde olabileceğini ve silahları Almanya'da yaşayan Kürtlere karşı kullanabileceği yönünde ellerinde bilgilerin bulunduğunu söylemişti.

Geçtiğimiz yıl Spiegel dergisi ise MİT ajanlarının Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine bu çete üzerinde etkili olmaya çalıştığını yazmıştı. Mayıs ayında ise Almanya'da aranan "Osmanen Germania"nın ele başlarının Türkiye’ye kaçtıkları ortaya çıkmıştı.