Alman mahkemesi Erdoğan'ın talimatıyla ifade alıyor!

KON-MED Eşbaşkanı Tahir Koçer, Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Alman mahkemesinde ifade verdi.

KON-MED Eşbaşkanı Tahir Koçer, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla,  Almanya’da 6’ncı kez mahkemeye çıktı. Mahkeme 10 dakika sürdü.

Koçer, Hannover İdari Mahkemesi'nde görülen duruşmada ifade vermeyerek, mahkemeyi protesto ettiğini açıkladı. Bugüne kadar kendisine karşı açılan 7 dava olduğunu söyleyen Koçer, "Bu tür davalar Erdoğan‘ın bize karşı açtığı davaları meşrulaştırıyor. Bu nedenle ifade vermeyi reddettim" dedi.

'ALMANYA İÇİN SKANDAL'

Koçer, mahkeme heyetine hitaben, "Ben Almanya‘da düşüncelerimi Alman devletinin yasalarının bana verdiği özgürlük çerçevesinde söylüyorum. Yanlış bir şey söylersem sizin beni yargılamanız gerekiyor. Neden Erdoğan için beni yargılıyorsunuz? Yoksa bu mahkeme Erdoğan'ın mahkemesi midir" dedi.

Heyet ise "Prosedür gereği ifadeni alıp Türkiye‘ye göndereceğiz" şeklinde cevap verdi.

Bu yargılamaların Almanya için bir skandal olduğunu kaydeden Koçer, Erdoğan‘ın kendisini korumak için bu tür davaları açtığını, Almanya'nın da buna hizmet ettiğini söyledi.

Koçer, "Almanya‘da Erdoğan‘ın 8 bin ajanı olduğu söyleniyor. Türk MİT'i Almanya‘da rahatça faaliyet gösteriyor. Almanya bu durumları ciddiye almalıdır. Bize açılan mahkemeler hukuksuzdur. Bu hukuksuz durum hemen ortadan kaldırmalıdır" şeklinde konuştu.