AKP-MHP ittifakı bozuldu!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada AKP ile ittifakın bozulduğunu açıkladı.

Irkçı parti MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimler öncesi artık hiçbir ittifak arayışlarının kalmadığını belirtti.

Bahçeli, “MHP olarak kendi göbek bağımızı kendimiz kesmeye hazırız” dedi.

AKP ile ittifakın neden bozulduğunu üstü örtülü ifadelerle anlatan Bahçeli, şöyle konuştu: “Hiçbir ittifak bir tarafın reddedilmesiyle, yok sayılmasıyla ayakta kalamayacaktır. Hiçbir ittifak daha diğer tarafın dayatmasıyla, parmak sallamasıyla yaşamayacaktır. Hiçbir ittifak çatladı, çatlıyor ihbarlarıyla, şartların kollanmasıyla varlığını devam ettiremeyecektir. AK Partisi içinde ittifakı dinamitlemek isteyenler taklalar atabilirler. Yasal zemin aramaya son vermenin vakti gelmiştir.”

Parti olarak yerel seçimlerde ittifak arayışlarının kalmadığını söyleyen Bahçeli, “31 Mart 2019 Mahalli idareler seçimlerine yönelik herhangi bir ittifak beklentimiz, ittifak arayışımız, ittifak niyetimiz geldiğimiz aşamada artık kalmamıştır” diye konuştu.