AB: Gerginlikler Türkiye’ye zarar verir

Almanya ve Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki gerginlik devam ederken, AB’den gerginliğin ‘Türkiye’nin çıkarına olmayacağı’ uyarısı geldi.

Geçtiğimiz haftadan bu yana Almanya’yla devam eden gerginliğin ardından AB’nin de dahil olduğu tartışmalara ve karşılıklı ‘restleşmelere’ yönelik bir açıklama da AB Komisyonu’ndan geldi.

Komisyonun genişlemeden sorumlu komiseri Johannes Hahn, Almanya ile Türkiye arasındaki gerginliğin ‘Ankara’nın çıkarına olmadığı’ uyarısında bulundu.

Basın mensuplarına konuşan Hahn, “Türkiye’nin tüm bunların nedenlerini anlaması ve bu nedenleri iyileştirmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. Hahn, “Böylesi bir tartışmanın Türkiye’ye etkilerini unutmamak gerekir” sözleriyle uyardı.

Johannes Hahn, Almanya’nın Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımlarına ilişkin ise, “bu bir şekilde Türkiye toplumuna ve ekonomisine zarar veriyor” şeklinde konuştu.

Johannes Hahn ile AB’nin dışişlerinden sorumlu yüksek temsilcisi Federica Mogherini yarın Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ile bir araya gelecekler.